Nová Lehota-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marek Rozenberg 13. marca 2024

Odpílené stromy v počte 7 KS.Parcela : 5/7,3/3,153 LV-405,437.Stromy neohrozovali nikoho súkromný majetok ani zdravie.Na uvedený výrub drevín treba určite podla zákona povolenie..(Verím, že mesto povolenie vydalo,inak to môže byť pre osobu Trestné). Ale taktiež podľa zákona je potrebný aj písomný súhlas vlastníka daného pozemku, pokiaľ pilčík nie je vlastník dotknutého pozemku na ktorom sa drevina nachádza.To sa bohužiaľ v tomto prípade nestalo. Budem vďačný za vysvetlenie. S pozdravom 1 Rozenberg

14. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za jeho zaslanie podnetu. Presúvame na riešenie na príslušné oddelenie.
Kto? referent životného prostredia
Kedy? Oddelenie výstavby, dopravy, UP a životného prostredia

oddelenie marketingu a komunikácie
26. marec 2024

Odpoveď samosprávy

V lokalite Novej Lehoty orgán ochrany prírody monitoruje výskyt nákazy a hynutie jaseňov spôsobené hubou (Hymenoscyphus pseudoalbidus) - laicky nazvané chradnutie jaseňov od roku 2020.
Výrub dotknutých drevín bol nariadený v rámci zamedzenia resp. zmiernenia dôsledkov šírenia infekcie. Výrub sa týkal drevín kt. rástli na pozemkoch vo vlastníctve mesta Handlová Parcelné č. KN C 2649/1, KN C 5/3 z dôvodu zhoršenej identifikácie v terénne bol výrub oznámený aj väčšinovému vlastníkovi parcely KN C 3/3 a KN C 5/7 kt. sú v zmysle listu vlastníctva č. 405 Lesy slovenskej republiky v pomere 1900/1936. Ďalej bol povolený výrub jedinca (z dôvodu ohrozenia cestnej premávky) na pozemku KN E 153 ktorého správca je v zmysle listu vlastníctva č. 437 Slovenský pozemkový fond.
Výrub z dôvodu ohrozenia a zlého zdravotného stavu dotknutých jedincov bol riadne oznámený Okresnému Úradu odboru starostlivosti o Ž.P.
Kto? referent životného prostredia
Kedy? 25. marec 2024

oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania