Zničené detské ihrisko na Mostnej

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Stanislav Sklenka 01. júla 2015

Ihrisko na Mostnej je značne zdemolované a chcelo by rekonštrukciu alebo odstránenie niektorých častí. Ak je zničených viac ihrísk, bolo by asi vhodnejšie zostaviť z ich zbytkov jedno funkčné.

Myslím, že by pomohlo, keby malo každé ihrisko svojho správcu, ktorý by nahlasoval škody na ňom, aby mohli byť rýchlo opravené. Po rýchlej oprave vzniknutej škody by nedošlo zbytočne k úplnej demolácii, ktorá obvykle po načatí prichádza veľmi rýchlo. Ak je všade navôkol všetko polorozobrané, aj tie najuvedomelejšie deti zmenia pôvodnú hru na hru na rozoberanie. Stále je to hra, ktorá však potom vedie ihrisko k zániku.

Verím, že údržba môže byť náročná, ale ak by malo byť viac ihrísk na úkor ich možnej údržby, volil by som radšej menej ihrísk s vyhradenými prostriedkami na možnú údržbu.

02. júl 2015

Stanislav Sklenka

Dodal by som ešte že "správca", ktorý by nahlasoval poškodenie ihriska niekomu kompetentnému, kto ho potom môže rýchlo opraviť, by mohol byť niektorý zo zamestnancov mesta bývajúcich blízko. Stačilo by aby cestou z práce pozrel jedným okom aj na stav ihriska. Prípadne ak žiadny zamestnanec blízko nebýva, osloviť nejakého dobrovoľníka, ktorý v blízkosti býva a mohol by aj začínajúce menšie poškodenia nahlásiť, aby mohli byť rýchlo opravené. Aby poškodenie nedospelo do štádia, že už sa ľuďom ani nechce deti upozorňovať, aby ihrisko ďalej nerozoberali, lebo už je aj tak značne poškodené. Keď je ihrisko v rozobranom stave deťom príde hneď na um pokračovať v rozoberaní. Ak by bolo opravené, väčšina týchto detí by sa zrejme hrala spôsobom, k akému bolo ihrisko určené.
02. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Už sme riešili podnet s ihriskom, konkrétne na MC, stanovisko samosprávy nájdete pri ňom, tu: https://www.odkazprestarostu.sk/handlova/podnety/17449/co-s-detskym-ihriskom-na-mc




Mgr. Viktória Moravčíková Timurová, marketing a komunikácia
29. október 2015

Ladislav Hozlár

Dobrý deň, tiež som na uvedenú skutočnosť upozorňoval v letných mesiacoch, keď bolo ešte možné zvrátiť určité negatívne dopady a dať ihrisko do pôvodného stavu za relatívne málo financií. Kontaktoval som pána viceprimátora s tým, že ma uistil, že keď sa vráti z dovolenky, tak niekoho pošle ihrisko opraviť. Poslal dvoch pánov, ktorí použili dve klády z ihriska aby zahatili krížom vstup na šúchalu. Riešenie hodné majstra, ktoré malé deti demontovali behom jednej hodiny. Teraz sa ihrisko nachádza v absolútne havarijnom stave, kde z kolotoča trčia skrutky a klince. To musíme naozaj počkať až na to, kým sa niekomu niečo stane? Nikto nie je kompetentný na to, aby sa prišiel aspoň pozrieť? Uvedomujú si kompetentí, že tam nie je ani obyčajná páska, ktorá by upozorňovala na nebezpečenstvo?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania