Prechod pre chodcov Námestie Baníkov - pred kostolom

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Anton Zvolensky 07. decembra 2015

Na ulici Námestie baníkov pred kostolom - na konci samotného námestia: Chodci, ktorí idú z autobusovej zastávky resp. k autobusovej zastávke príp. z pošty resp. ku pošte príp. zo samotného námestia resp. k samotnému námestiu príp. do kostola resp. z kostola nemajú vyznačený prechod pre chodcov a tak je problém prejsť bezpečne cez cestou. Možno by bolo vhodné v tomto mieste znížiť rýchlosť pre dopravu- auta, autobusy,atď. Zároveň je potrebné osadiť lampu pre križovatku Švermova-Námestie baníkov /- viď. môj predchádzajúci podnet/ tak, aby bolo osvetlené i miesto pre bezpečný prechod chodcov.

07. december 2015

Oľga

Ja si nemyslím, že by bol potrebný ďalší prechod pre chodcov. Veď je prechod oproti fare smerom ku Bille a tiež pri hoteli Baník, keď chcete prejsť cez cestu. Skôr ma irituje, že handlovčania ešte nezistili, že cesta popri plote kostola Sv.Kataríny smerom ku pošte nie je pre chodcov, ale pre autá a chodci majú hneď vedľa k dispozícii chodník, ktorý však málokto používa. Podľa mňa by mohla naša Mestská polícia aspoň formou dohovoru trochu na začiatok ľudí usmerňovať a upozorňovať.
07. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Vaše tvrdenie, že cesta pri kostole nie je vybavená priechodom pre chodcov sa nezakladá na pravde - jeden priechod je hneď pred hotelom Baník - vybavený vodorovným i zvislým dopravným značením a druhý priechod je na konci ulice za kostolom - pri supermarkete Billa - vybavený zvislým dopravným značením (prikladám fotografie). Chodci sú tak isto účastníkmi cestnej premávky. Povinnosti chodcov upravuje Zákon 8/2009 o cestnej premávke v § 53 a mimo iného sa v ňom píše: "pri prechádzaní cez cestu je chodec povinný prednostne použiť priechod pre chodcov..." Mesto Handlová nemôže prebrať zodpovednosť za nedisciplinovaných chodcov, ktorí nedodržiavajú predpisy cestnej premávky, nepoužívajú na bezpečný prechod cez cestu vyznačené priechody pre chodcov a chodia "krížom". Je to na ich uvážení a musia si byť sami vedomí svojho konania. O probléme som diskutovala aj s Mestskou políciou, ktorá prisľúbila, že bude na mieste dohliadať na dodržiavanie cestného zákona chodcami.
Čo sa týka Vašej požiadavky o osadenie lampy na križovatke Švermova – svetelnosť križovatky bude premeraná po rozsvietení všetkých svetelných bodov na námestí a v prípade nedostatočného osvetlenia bude vhodnosť osvetlenia prehodnotená a v prípade nevyhovujúceho osvetlenia na Vami spomínanej križovatke bude osadený svetelný bod.

Mgr. Viktória Moravčíková Timurová, marketing a komunikácia
07. december 2015

monika

Tiež som si všimla,že ľudia sa ešte nevedia pohybovať po vynovenom námestí,nevšímajú si chodníky a značenia,nielen že nechodia cez prechody ale chodia aj krížom cez záhony,kde je vysiata tráva.....prečo by mali obchádzať ,však? keď roky tadiaľ chodili....súhlasím so spoluprácou mestskej polície(kým sa nedajbože nestane niečo iné) a neskôr sankciovať nedodržiavanie predpisov,potom sa to už naučí každý
08. december 2015

Jarka

Ano aj ja súhlasím s tým, že ľudia si ešte neuvedomili, že bývalý chodník je dnes už cestou.
Taktiež ma zarazil prechod oproti hotelu Baník, kde je prechod rovno na vjazde na autobusové zástavky, čo sa mi nezdá príliš vhodné. Myslím si, že tento prechod mal byť mimo vjazdu, aby nemuseli vodiči autobusov striehnúť na chodcov a taktiež chodci nebezpečne stáť za autobusmi, aby mali výhľad na cestu, ktorá už je obojsmerná !
10. december 2015

Erika Budovičová

Keby bolo aj 20 prechodov cez cestu vedľa seba ľudia by si našli cestičku mimo nich, pretože tak isto je to aj schodníkmi, hoci su porobené, dosť široké, predsa sa najdu chodci, ktoríchodia mimo nich, takže ľudia poukazujú na nedostatky a sami si robia čo chcú.............
18. január 2016

Lysik

Sú ľudia ktorí vidia problém aj tam, kde ani nie je. Toľko na adresu p. Zvolenského.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania