Neda sa tam zakazať parkovať.

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Vlado 14. januára 2016

Na ul.Partizánskej máme taký to problem.Pri obytnom panelaku č.6 stale parkuju vozidlá pracovníci tech.služieb ak potrebuju prísť k panelaku č.4 a chcu vysipať odpad musia isť po travniku lebo stále im tam zavadza vozdlo.O ten trávnk ani tak nejde ako o potrubie ktorým prichadza kurenie a voda aj odpad.Ak sa poruší potrubie tým ťažkým vozidlom čo chodí pre odpad som zvedavý koho budu brať na zodpovednosť.Veď oprava takého potrubia niečo aj stojí.Zaplatia to vodiči čo tam parkuju.Prosím Vás dá sa urobiť opatrenie aby týto vodiči neprekažali pracovnikom tech.službam.

19. január 2016

.......

Zastavenie a státie
§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Takže treba volať mestských policajtov, pretože 6 m vedľa červeného auta isto nie je.
30. január 2016

Mato

Treba zavolat lebo 6m tam urcite nieje ani ked to auto odide prec lebo tam parkuje ten cinziak
03. august 2016

Odpoveď samosprávy

Podľa § 23 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov - Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

Z hľadiska požiarnej bezpečnosti musí byť zachovaná voľná vzdialenosť od okien bytov, pre prístup zložiek hasičského a záchranného zboru.

V tomto prípade sa treba obrátiť na mestskú políciu.
​Ing. Rastislav Daubner,
ref. invest. výstavby a územného plánovania​

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania