Zničené ihrisko pri Slovane

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Aiden Mathiss 29. februára 2016

Ihrisko pri Slovane má cca 1,5 roka. Upozorňujem, že nasledovné prvky nie sú bezpečné: 1. Stepper - vykývané uchytenie, závada pretrváva od prvotného osadenia. 2. Reťaze na veľkom kolotoči sú skorodované. 3. Modrá hojdačka pre malé deti je zničená už dlho, do dnes neodstránená ani nenahradená inou a bezpečnou, keďže oprava nie je možná. Prevažovacia hojdačka - na jednej strane hrozí poranenie a je vykývaná sedačka a na druhej strane sa pomaly začína diať to isté plus rukoväte na uchytenie sú zničené. Ide jar, deti sa tam pomaly začínajú zbiehať. Ihrisko buď opravte alebo zatvorte. Ihrisko stálo vyše 15.000 !!! Hanba ! Hrozí nebezpečenstvo úrazu. Štrk, ktorým sa vysypal chodník k nemu, je samozrejme všade, aj na "koberci" pod mobiliárom. Nezdá sa byť vhodným podkladom pri detských hrách.

01. marec 2016

Miro

Vecny postreh. Niekedy je az neskutocne ako si "zodpovedni" plnia/neplnia povinnosti. Ihrisk v takomto stave mame v Handlovej niekolko. To skutocne nieje na urade nikto kto by monitoroval priebezne stav tychto ihrisk?, male zavady sa odsranuju lahsie a s mensou investiciou ako zavady znacne pri zanedbani udrzby. Tieto zariadenia su pre nase deti. Ako spominal zadavatel prispevku, bud zavady urychlene odstrante alebo ihrisko zatvorte. Prevencia je na prvom mieste skor nez dojde k zraneniu.
01. marec 2016

Aiden Mathiss

Ďakujem za podporu Miro. Nie, na úrade nie je nikto, kto by tento stav monitoroval. Je potrebné vyčleniť človeka, ktorý si pravidelne spraví obhliadku po ihriskách a závady nielen zmonitoruje, ale aj zadá opravu. Pravidelnosť v jarných a letných mesiacoch, kedy sú ihriská využívané, by mala byť min 1x do týždňa. A ešte jedna vec, pieskoviská v meste sa nevysypali už roky, 7-8 rokov ? Ihriská v meste sa nerenovovali už koľko rokov ? Aj to málo, čo mesto vybuduje, a väčšinou z cudzích zdrojov, o to sa už potom veľmi nestará. Kde je problém ? Niet kompetentného človeka ? Tak posilnite relevantný odbor o šikovného zamestnanca, vyčleňte v rozpočte financie na opravu a údržbu. Prečo sa nestaráte o stav detských ihrísk v meste ?
01. marec 2016

Judit Gavlíková

Dobrý deň.
Pieskoviská by mali byť hlavne zakrývané, aby neboli znečisťované zvieratami. Viem o dedine, kde je to tak. Prídu deti, rodičia zhrnú plachtu a po skončení hry znovu pieskovisko zakryjú. A zodpovednosť za zničenie zariadenia ,tá je myslím na nás dospelých, ktorým by malo záležať na tom, aby ihriská boli v poriadku, aby nehrozilo nebezpečie úrazu. Nezaškodilo by sem-tam upozorniť detváky, mnohokrát sú to výrastkovia, ako sa so zariadením má zaobchádzať. Pokiaľ však budeme nevšímaví k dianiu okolo nás bude všetko vypadať tak, ako tomu je na detských ihriskách teraz. Riadime sa heslom, že z cudzieho krv netečie. Hoci aj tie ihriská a všetko v meste je NAŠE
01. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dňa 24.02.2016 bola firme MARO, s.r.o. Sučany ( zhotoviteľ detského ihriska ) zaslaná objednávka na opravu a údržbu predmetného ihriska a ihriska na ulici Prievidzská.

Ing. Jozef Čaplár, vedúci oddelenia výstavby, ÚP, dopravy a OŽP
02. marec 2016

Aiden Mathiss

Ďakujem za odpoveď pán Čaplár. Apropo Objednávka na opravu a údržbu. Možno by to mohla byť aj reklamácia pravda, alebo sa nám vyhovoria na vandalizmus ? Nie všetko je spôsobené vinou používateľov, ale dôsledkom nesprávneho osadenia a nekvalitných materiálov. A som presvedčený, že domáca firma alebo vlastné kapacity by tú údržbu zvládli lepšie. Chceme po firme zo Sučian aby nám to dala do poriadku ? Veď si dá zaplatiť neskutočné peniaze a ešte to aj odflákne ako vždy.
28. apríl 2016

Aiden Mathiss

Záležitosť je v riešení...už 2 mesiace. Ako dopadla objednávka na opravu a údržbu firme MARO ? Ihrisko je stále v rovnakom stave, čas nám pokročil, deti ho využívajú. Je to podľa vás v poriadku ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania