Stará cesta Horný koniec?

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať kompetentných, do akej kategórie spadá Stará cesta v Handlovej v oblasti Horný koniec. Nakoľko už dlhú dobu registrujem skutočnosť, že v strede cesty (vedľa domu) sa hrajú nepretržite deti, robia si z tejto komunikácie detské ihrisko (kladú veľké kamene na cestu, bicyklujú sa pomedzi ne atď...) za prítomnosti rodičov, ktorí sa prizerajú a pri prejazde vodičov po tejto cesta sa tvária pohoršene, že čo si to vodiči dovoľujú vyrušovať "deti v hraní". Poprosil by som, či by ste ozrejmili, do akej kategórie táto komunikácie patrí. Ďakujem veľmi pekne.

02. máj 2016

Judit Gavlíková

Nezaškodilo by trošku tolerancie na oboch stranách. Majú tie deti na Starej ceste nejaké ihrisko kde by sa mohli hrať, bicyklovať, zavystrájať si? Mám dojem, že asi nemajú. Neviem. Takže jedni nech pribrzdia svoje tátoše a tí druhí nech nezazerajú, keď tade ide auto p o m a l i č k y , lebo tiež nemá inú cestu, po ktorej by mohlo ísť. Tak asi tak.
03. máj 2016

Erika Budovičová

Keď sme ako deti bývali v Morovne na dedine, tiež sme sa hravali na ceste hoci sme tam mali ihrisko na konci dediny, a nikto nikomu ani nenadaval ani nikde nevypisoval , jednoducho sme sa uhli nabok a bolo, a hralo sa dalej. to jazdili po tej ceste aj traktory, .........a deti na hornom konci maju tiez ihrisko..........takze zasa je to vsetko iba o ludoch a s ludmi.......
03. máj 2016

Helena

Jasná odpoveď p.Budovicova,vypisujú sa tu nezmysly..koľko že tých áut tam prejde za deň,ze by tam išli pomaly a dali pozor,kde dá majú bicyklovať..zabudol pán vodič že aj on bol dieťa ,veď to nie je hlavná cesta, chodíme tam aj my ale pomaly
05. máj 2016

Lina gregor

Ulica je zial jedine miesto na hornom konci kde sa deti mozu bicyklovat nakolko hornym koncom prechadza len jedna ulica. To ze v strede cesty lezia kamienky nemoze ziadnemu soferovi vadit nakolko auta nemaju 5cm vysoke podvozky. A nemyslim si ze by rodicia zazerali po pomaly prechadzajucich vodicoch. Preco by aj mali. Urcite ale zazeraju po tych ktori nevedia prisposobit rychlost. My obyvatelia hk sme sa usilovali o znizenie rychlosti na starej ceste z viacerych dovodov ktore boli prezentovane na mestskom zastupitelstve. Zial dopravny inspektorat nevidel dovod na znizenie rychlosti. Preto by sa mali vodici zamysliet a preventivne prechadzat hornym koncom pomaly. A mesto by malo este raz zvazit znizenie rychlosti na hk. Pokym sa niekomu nieco nestane.
03. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Stará cesta je zaradená do pasportu mestských komunikácií. Podľa § 59 ods. 1 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke sú hry deti na ceste dovolené len v obytnej zóne. Chodci , cyklisti ako aj vodiči vozidiel musia dodržiavať ustanovenia zákona o cestnej premávke.

​Ing. Rastislav Daubner, ref. invest. výstavby a územného plánovania
04. august 2016

Lina G

p. Daubner, ako prosím vás teda majú fungovať obyvatelia hk na "mestskej komunikácii" bez chodníkov keď sa nemôžu pohybovať po vozovke. alebo si máme dať žiadosť o vybudovanie chodníkov?? alebo máme požiadať o zmenu na obytnú zónu? myslím že je aj vo vašom záujme riešiť túto vec, nakoľko sa jedná o bezpečnosť obyvateľov mesta. žiadali sme vás o zníženie rýchlosti. neúspešne. vraj nie je dôvod. podľa vás nie. podla nás určite áno. tak nájdime spoločné riešenie. ďakujem!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.