Špina, škvára, odpad - zahnusené parkovisko pri športovej hale

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
juliana 03. augusta 2016

Parkovisko pri športovej hale je v hroznom stave. Firma, ktorá sem pred mesiacmi vozila odpad z rozbíjania starých ciest - dodnes parkovisko neupratala. Na zemi sú celé kopy starej škváry, popri plote je všetko veľmi zarastené a zahádzané odpadom. Keď idem autom do garáže, vždy si nanosím dnu na pneumatikách kopu špiny. Keďže ide o plochu, ktorá patrí mestu, chcela by som vedieť: či mesto plánuje nápravu a kedy bude parkovisko znova čisté?

04. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Parkovisko bude opätovne vyčistené v priebehu dvoch týždňov.

Karol Kučera, vedúci koordinátor AP
05. august 2016

Magda Moravčíková

Stavbu (cesty), ktorú firma realizovala, niekto odovzdával a preberal. Upratanie staveniska a zneškodnenie odpadu by malo byť súčasťou zmluvy a preberacieho protokolu. Bolo by zaujímavé vedieť ako prebehlo preberacie konanie, keď vznikajúce "čierne" skládky, súvisiace s opravami ciest nepriamo podporuje ten kto to financuje.
05. august 2016

juliana

Parkovisko je už mesiace v takomto hroznom stave. Prečo stavebná firma po sebe neupratala - to neviem. Len sa zlostím každý deň, keď si na pneumatikách nanosím špinu do novej garáže. Už som parkovisko aj niekoľko krát zametala a striekala vodou. Ale tá plocha je taká veľká, že to sama nezmôžem, aj keby som ako veľmi chcela. Preto som sa obrátila na mesto s prosbou o nápravu. Ten dezolátny stav na parkovisku je už jednoduchov neznesiteľný.
16. august 2016

juliana

V stredu 17.08. uplynú dva týždne, v priebehu ktorých malo byť vyčistené parkovisko. Bol to iba prázdny sľub? Veď nič sa nezmenilo, parkovisko je v rovnako dezolátnom stave ako pred dvoma týždňami. Za jeden sa tá veľká plocha upratať nedá. Kedy sa mesto mieni postarať o nápravu?
18. august 2016

juliana

Špina na parkovisku pri športovej hale

Mesto sľúbilo, že do 18.08. bude vyčistené parkovisko pri športovej hale, kde sa po dobu niekoľkých mesiacov skladoval škvárový odpad z rozbíjania starých ciest. V stredu 17.08. sa parkovisko snažila zametať čata štyroch ľudí. Na fotkách z dnešného dňa vidieť, že sa im to, žiaľ, nepodarilo. Na takúto hrubú špinu zrejme obyčajné metly nestačia. Túto špinu dokáže odstrániť asi iba auto, ktorým sa umývajú cesty. Preto Vás prosím, aby ste na parkovisko poslali takú techniku, ktorou sa dá táto veľká a veľmi znečistená plocha naozaj očistiť.
04. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Uvedené parkovisko bolo vyčistené už pred mesiacom aktivačnými pracovníkmi a dokonca v závere bolo aj pozametané zametacím strojom.

Karol Kučera, vedúci koordinátor AP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.