Materská škôlka Morovnianska cesta

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Zdenka Čepcová 20. februára 2017

Dobrý deň ,chcem sa spýtať kedy sa konečne začne opravovať školka na Morovn.ceste, chodim kazdy den okolo a srdce mi plače ked vidim v akom je stave. Vacsina skol ci skolok v handlovej je uz opravena a tato kde je najviac deti je v dezolatnom stave , okna ci okolie skolky i samotne miestnosti su v zlom stave a mne ako matke ktora som tam tiez mala svoje deti a pokladam ju za najlepsiu skolku v handlovej a najlepsie pani ucitelky v nej je mi zo srdca luto v akom je stave,nikto nic nevidi a nechce vidiet.a to je velmi smutne, nakolko skolky si myslim su jednymi z najdolezitejsich lebo v nej sa nase deti ucia vsetko to co si potom ponesu dalej.Keby sa mohla urobit zbierka na pomoc tejto skolke okamzite sa pridam, a je smutne ze ziaden rodic sa o to nezaujima a je ticho.To iste aj naša SOŠ!

27. február 2017

Martina

Zdenka, aj som sem už písala podnet. Na detičky škôlka pomaly padá na hlavu. Minulý rok im vypadla v budove C na poschodí tabla z okna!!!! všade trčia roxory, opadaná omietka....des a hrôza! najlepšie je povedať, nie sú na to peniaze! plot je zhnitý, decká sa tam nemajú poriadne kde vonku hrať, sedia pod tujami ako také kurence! Dúfam, že sa to začne čo najskôr riešiť a prikláňam sa k Tebe, aby sa všetci rodičia spojili a nedali tomu pokoj!
28. február 2017

Zdenka Čepcová

Martinka, keď som sa to dozvedela že padlo okno v triede deťom, ktoré sa tam predtým hrali, je to hrôza pomyslieť čo sa mohlo sta..., je to naozaj zarážajúce na čo všetko iné , a podľa mňa v tomto čase aj zbytočné sa vyhadzujú peniaze a na to dôležité čo si myslím ako je škôlka nikdy nie sú peniaze...keby je v mojej moci dám všetky peniaze na jej opravu, aspoň keby nejaká zbierka bola že by tým deťom chúdencom sa okná dali urobiť, už človek naozaj nevie kam sa obrátiť, je hrozné naozaj hrozné že samotní rodičia svojich detí nebránia túto škôlku, a koľko detí už odchovala, koľko nám rodičom pomohla z detí vychovať šikovné deti...môj názor je že škoda že peniaze na námestie sa nemohli použiť na obnovu a opravu tejto škôlky, iste by to bol obrovský prínos pre nás všetkých. ďakujem pekne za tvoje slová Martinka, ja tiež pevne dúfam, ze okrem iných vecí sa začne riešiť táto , ktorá je najdôležitejšia pre naše deti čo bývame v Handlovej ..ďakujem...ja dúfam že si nás tu niekto od pána primátora všimne a začne pomáhať...
13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu. Jednou z priorít mesta je získať nenávratné finančné príspevky (ďalej len NFP) z EÚ, prípadne dotácie zo štátneho rozpočtu práve na rekonštrukciu objektov MŠ. Len nedávno sme získali štátnu dotáciu z Environmentálneho fondu na obnovu MŠ SNP. Minulý rok sme žiadali NFP na rekonštrukciu zvyšných MŠ - Cintorínsku, Dimitrovovu a MC. Žiaľ, neúspešne. Aj napriek faktu, že sme splnili všetky podmienky výzvy a formálne sme obstáli, nedosiahli sme dostatočný počet bodov. Odvtedy nebolo možné žiadať NFP ani dotáciu na žiadnu budovu MŠ. Tento rok je situácia iná. V jednom čase máme možnosť podať, a aj podáme, 3 samostatné projekty na rekonštrukciu všetkých zvyšných MŠ. Projektový zámer na rekonštrukciu MŠ Dimitrovova sme už podali, čakáme na posúdenie zámeru a následne do 31.03.2017 zasielame žiadosť o NFP. Žiadosť o poskytnutie dotácie z Environmentálneho fondu na rekonštrukciu MŠ CIntorínska zašleme najneskôr do 15.03.2017. No a MC, ako finančne najnáročnejšiu škôlku, podáme cez Operačný program Kvalita životného prostredia v prvom polroku, akonáhle vyjde očakávaná vyzva (podľa harmonogramu z ministerstva je termín vyhlásenia výzvy marec 2017).

Váš podnet bol preposlaný i na SOŠ, ktorá je v zriadovateľskej povinnosti VÚC.

Peter Cagáň, referát regionálneho rozvoja
14. marec 2017

Zdenka Čepcová

Vážený pán Cagáň,ďakujem za Vašu odpoveď, ktorá je pre nás nádejou, že sa konečne táto škôlka a samozrejme i ostatne škôlky či školy dočká nutnej opravy , ktorá je nesmierna dôležitá pre bezpečnosť našich detí , ako aj pre ich rast a vývin. Som veľmi šťastná, a verím že aj všetci občania Handlovej budú veľmi radi ak sa to úspešne podarí. Ďakujem ešte raz za odpoveď, už nám zostáva len čakať .
15. marec 2017

Martina

Ďakujeme za odpoveď, pán Cagáň :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania