Vyrúbané dreviny na Morovnianskom sídlisku

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Magda Moravčíková 10. marca 2017

V priebehu minulých mesiacov prebiehal na Morovnianskom sídlisku - pod železničnou traťou výrub drevín údajne z dôvodu následnej výstavby KAUFLANDU. Zaujímalo by ma, kto výrub realizoval, či drevo z výrubu bude mesto používať na svoje aktivity (lavičky, opravy detských ihrísk),alebo či bude mesto zdravé kmene predávať, resp. či bude nejaké odpadové drevo predávať obyvateľstvu. Prikladám neaktuálnu fotografiu, pretože som imobilná a vyrúbané stromy vidím len z taxíka, keď navštevujem lekárov. Poznamenávam, že nie je najvhodnejšie, keď musí byť každý podnet dokumentovaný aktuálnym fotom, resp. videom. Pri riešení alebo vyriešení problému to takto dokumentované nie je.

13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu. Uvedený pozemok nie je vo vlastníctve mesta, výrub zabezpečoval vlastník pozemku a v súčasnosti je na ňom, ako naloží s drevnou hmotou.

Zadávanie fotografií na odkazprestarostu.sk je určené podmienkami aplikácie, ktorej je mesto Handlová iba užívateľom.

Rastislav Daubner, odd. výstavby, ÚP, dopravy a ochrany ŽP a Viktória Moravčíková Timurová, odd. masm. politiky
18. marec 2017

Ľudmila

To sa dalo čakať, zasa bude mať niekto drevo na chatu! Tie stromy boli zarátané do ceny pozemku alebo ich cena putovala niekomu do súkromného vrecka? Pred takmer 40 rokmi ich vysadili dobrovoľníci aby skrášlili okolie sídliska a teraz to mesto niekomu daruje zadarmo...?Prečo sa na to nemyslelo pri predaji pozemku? To drevo ozaj mohlo poslúžiť mestu na opravu lavičiek, detských ihrísk a pod. ale to by sme nesmeli bývať v Handlovej, tu je upravené len to, na čo je vidieť z okien mestského úradu. Tie stromy mali väčšiu hodnotu ako celý "slávny" Kaufland

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania