Neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Tomas Kovacik 03. apríla 2017

Chcel by som sa opytat či sa bude niako riešit neporiadok mestskej casti kolonia lebo je to hroznom stave ked tade ide človek si misli že je na smetisku a či to musi zaisť až potial ked sa vyskytne epidemia žltačky

03. apríl 2017

Helena

Veru hrozné hlavná vec že sú vsetciVPP.!!Pridávam aj zastávku MHD v 9 rade,niečo katastrofálne!!My platíme,triedime a tam žijúci ako?Treba v školách vychovávať​ o poriadku a triedení lebo rodičia to nerobia !Veľa peňazí sa dáva na zlikvidovanie a znova to urobia...Potom nie sú v našom meste peniaze na nič,prejdite sa peso kompetentní zoZivotného prostredia po Ligetskej ulici naľavo kopec vyčistený vlani a čo je tam zas,popri ceste v burine odpad,hoci sud je vedľa! Dokedy si obyvatelia budú robiť čo chcú?
04. apríl 2017

eman

pani Helena ako môžete hovorit ,že rodičia nevedia vychovavat ,ked ste nebola vychovana od rodičov vy,tak my si to vieme ustražit,ako ktori.V druhom pripade mate pravdu ,čo sa tyka školy ,ale inač si myslim ,že ste stara zakomplexovana babka .s pozdravom,
.
04. apríl 2017

Erika Budovičová

a čo keby sa tak zobudili ľudia sami od seba vstúpili si do svedomia a nerobili sme si sami sebe bordel?
06. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
poriadok na verejných priestranstvách vrátane preventívnych opatrení v tejto lokalite je pre mesto stálou činnosťou. Aktivační pracovníci, ako aj viacerí pisatelia potvrdzujú, čistili túto lokalitu niekoľko krát. Za obdobie dvoch rokov bolo v spolupráci mesta Handlová, aktivačných pracovníkov a Hater Handlová spol. s r.o. vyvezených približne 80 veľkoobjemových kontajnerov odpadu.
V uvedenej lokalite sa vykonáva prevencia nasledovne:
- za obdobie 2-3 rokov sociálne oddelenie MsÚ spolu s aktivačnými pracovníkmi osobne vyčistili celé okolie kolónie, najmä Ligetskú ulicu,
- soc. odd. má pod gesciou osobný dohľad nad kontajnermi na jednotlivých uliciach, zamestnanci soc. odd. spolupracujú s klientmi, ktorí informujú o stave naplnenosti kontajnerov.
- vykonávajú sa plošné kontroly v spolupráci s MSBP Handlová s.r.o. a MsP, kde sa mapujú i čierne skládky a neporiadok na dvoroch (výstupy sa riešia individuálne),
- soc. odd. pracuje s deťmi v komunitnom centre na osvete týkajúcej sa napríklad aj udržovania verejného poriadku a dodržiavanie čistoty.

Príslušníci Mestskej polície pravidelne vykonávajú hliadkovú činnosť v celom meste. Problém znečisťovania verejných priestranstiev je v tejto oblasti vypuklý. Aj napriek pravidelným kontrolám sa veľmi ťažko objasňuje znečistenie, ku ktorému dochádza na rôznych miestach formou systematického odhadzovania odpadkov v malých množstvách.

Prax ukázala, že komunitná práca prináša svoje prvé ovocie. Bohužiaľ aj napriek tomu, že mesto Handlová vytvorilo všetky podmienky na to, aby sa čierne skládky v meste vytvárať nemuseli (vytvorenie integrovaného pracoviska na zber odpadov s názvom Zberňa odpadov HATER Handlová zriadenú Hater Handlová spol. s r.o. Zariadenie je umiestnené v miestnej časti s názvom „ Na Sheiblingu“. Viac sa dočítate na stránke www.hatersro.sk) tento jav sa v meste opakuje.
Ako viacerí pisatelia podotkli, odpadové hospodárstvo bude efektívne nastavené len v súčinnosti s obyvateľmi mesta, za čo samospráva mesta Handlová ďakuje.


Mgr. Veronika Cagáňová, vedúca sociálneho odd. MsÚ Handlová
Ing. Milan Pepich, náčelník MsP Handlová,
Karol Kučera, koordinátor aktivačných pracovníkov
08. apríl 2017

Anton

Je potrebné tam dať foto-pascu , alebo kameru. A uvidí sa kto to tam sype.
09. apríl 2017

stefan [email protected]

TO SA ANI NEOPLATI ZASE UPRATOVAT...TY NEPRISPOSOBIVY OBCANIA SA NIKDY NENAPRAVIA ZE TEN NEPORIADOK MOZE PRINIEST AJ CHOROBY...JEDNODUCHO IM TO VYHOVUJE ZE TAKTO ZIJU....A TO SOM OBYVATEL KOLONIE...JA UZ SA NADTYM NEHOPRSUJEM SKODA NEJAKYCH CINNOSTI........ONI SA DRZIA ALEBO SI ZVYKLI ZE TO ZASE UPRACU AKTIVACNY PRACOVNICI ZA NICH.....JEDNODUCHO DAT FOTOPASCE.. ARIADNE POKUTY ABY SA SPAMETALI...
12. apríl 2017

Helena

pán Eman,mýlite sa,nie som babka,mám deti,ktoré sme to učili od malička,nikdy toto neurobili,vedia kam patrí odpad,triedime ,platíme...neochraňujte tu bordelárov,za naše deti ručíme svojou výchovou.Toto bola teda reakcia,my chceme poriadok v našom meste,ale po nikom my upratovať nebudeme,pracujeme všetci a nemáme na takých čas..toľko vážený pán.
12. apríl 2017

Judit Gavlíková

Ja by som vyplácanie za aktivačné práce obyvateľom spomínanej lokality podmienila poriadkom v lokalite - bude bordel, nebudú peniaze. Potom by si sami obyvatelia spomínanej časti mesta posvietili na tých, kvôli ktorým by nedostali zaplatené. Viem, že je to viacmenej nerealizovateľné, ale pokiaľ sa im všetko bude tolerovať, tak tam poriadok nikdy nebude. Žiaľ!!!
12. apríl 2017

Anton

Myslím si, že represia voči všetkým by nebola správna, lebo neporiadok určite robia silnejší.Je nutné zistiť kto robí neporiadok a proti tým urobiť tvrdý postih. Môže sa to urobiť, ako som už uviedol kamerou, alebo potom hliadkami. Mali by si zvoliť vajdu, ako v Dopšinej (ako ho už nemajú) s rešpektom a ten by sa staral aj o poriadok. (Poznámka: každá rodina by si mala obrobiť záhradku, nasadiť zeleninu a zemiaky, tak ako to bolo kedysi a celá oblasť by vyzerala kultúrne)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.