Zlý výhľad

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Trubenová Kristína 23. apríla 2017

Dobrý deň, zaujímalo by ma, či aj mienite niečo robiť s parkovaním na tejto ulici. Cesta je zle prejazdná a vďaka odparkovaným autám nieje vidno cez zákrutu a je otázka času kedy sa tam stane nehoda alebo niekoho niečo zrazí! Či čakáte iba na to? Taký zákaz státia by to vyriešil. Prekáža to najmä šoférom.

24. apríl 2017

Judit Gavlíková

Takýchto zlých výhľadov je v meste viac. Napr .Dimitrovova ulica je tak beznádejne zaprataná autami, že by bolo na zamyslenie urobiť z nej jednosmerku. Dole kopcom je dennodenne obsadená autami po pravej strane. Keď sa nejakým nedopatrením do ulice dostanete, je problém vyhnúť sa zdola oprotiidúcemu autu, jednoducho nemáte sa kam zaradiť. Jediné svojpomocne vybudované parkovanie je za domom č.17-19. To sú bytovky, je tam viac obyvateľov. Ale Parková ulica - to sú rodinné domy, každý má dvor, garáž, ale je pre nich jednoduchšie parkovať na ulici , tam musíte jazdiť slalomom. A špecifikom je parkovanie na horizonte, kde cesta prudko klesá, resp. stúpa., podľa toho, z ktorej strany idete. Tam hrozí, že sa na vás vyrúti auto v momente, kedy obchádzate to zaparkované a musíte prejsť viac-menej do protismeru, vy nevidíte to, ktoré musí zákonite pridať, aby sa na kopec dostalo,vodič druhého nevidí vás, skrátka horor. Teraz je suchá cesta, ale v zime je to o dušu, robiť tam zimnú údržby by som nechcela, ľutujem Haterákov
24. apríl 2017

Helena

Mesto by malo vybudovať parkovacie plochy ako sú v PD,kde majú stať asi? Dokedy sa čaká? Je to otras tade prejsť nech dajú tabuľu 20zatial, veď tam bývajú aj poslanci a nič nezmôžu...Nie sú financie...Naše problemy..Ich odpovede
03. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
Odd. výstavby MsÚ ročne eviduje desiatky podnetov od obyvateľov, ktoré sa týkajú parkovania motorových vozidiel v neprehľadných zákrutách, resp. odparkované motorové vozidlá pred vchodmi bytových domov a v ich blízkosti bránia výhľadu a plynulému prejazdu nielen záchranných zložiek.

Z dôvodu neustále stúpajúceho nárastu počtu motorových vozidiel sa problém s parkovaním vyskytuje na celom území mesta, možno najviac na ul. Partizánska, Prievidzská, 29. augusta, MC a Okružná. Pravidlá parkovania sú presne definované v cestnom zákone (Zákon č.8/2009), ale často by pomohla tolerancia. V súčasnej dobe mesto Handlová neplánuje s rozšírením dopravného značenia v tejto lokalite.

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania