Organizácia dopravy na ulici kpt. Nálepku

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Branislav Fašánek 09. mája 2017

Rozhodnutie zmeniť organizáciu dopravy na ulici kpt. Nálepku považujem za neekologické, drahé a len čiastočne účinné.
Vďaka niekoľkým obyvateľom ulice, ktorí neoprávnene zaberajú verejné priestranstvo na parkovanie svojich motorových vozidiel, budú vodiči prinútení jazdiť po okruhu, v lokalite, kde si to dopravná situácia v súčasnosti nevyžaduje. Stačí z cesty odstrániť autá porušujúce § 23 zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Som presvedčený, že Policajný zbor a Mestská polícia Handlová dokáže existujúci problém okamžite a zadarmo vyriešiť. Ani jednosmerná premávka na ulici bez chodníkov totiž nezabráni kolíziám s chodcami, ak na ulici budú naďalej zaparkované vozidlá.

10. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
mesto Handlová pristúpilo k plánovaniu zmeny dopravy na Ul. Kpt. Nálepku, nakoľko šírka komunikácie 4,3 m nie je pre obojsmernú premávku dostatočná. Úzka cesta je navyše kvôli stojacim vozidlám neprehľadná a dochádzalo tu k nebezpečným kolíznym situáciám, tak ako ste uviedli vo svojom príspevku.
Neustály nárast množstva áut prináša v súčasnosti so sebou zvýšené nároky na budovanie parkovacích miest, ale aj nároky na toleranciu ľudí. V súčasnej dobe sa projekt prehodnocuje tak, aby čo v najmenšej možnej miere ovplyvnil život obyvateľov, ale aj životné prostredie v tejto lokalite mesta.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
10. máj 2017

Judit Gavlíková

Dobrý deň. Na foto je zaujímavé, že tie autá stoja, parkujú pred vjazdmi do garáží, alebo dvorov. Tak ako píše p.Fašánek, zaberajú priestranstvo už v aj tak kritických miestach. Navyše tie skládky stavebného materiálu majú zrejme s požehnaním mesta. Pochopím, že materiál dovezie nejaká firma, ktorá ho zloží na ulici. Ale malo by byť povinnosťou majiteľa nehnuteľnosti odpratať tento v čo najkratšom termíne Bolo by vhodné takéto veci riešiť VZN,
12. máj 2017

Branislav Fašánek

Po ulici kpt. Nálepku jazdím každý deň a bol by som prvý kto by mal záujem na zmene organizácie dopravy, ak by som sa musel dennodenne vyhýbať na relatívne úzkej ulici niekoľkým autám. Tu však problém nie je. Kolízie vznikajú len a LEN tam, kde sú odparkované autá a jednosmerná premávka to nevyrieši. Chodcom sa nechce uhnúť, lebo chodník tu nie je a deti medzi autami ani nie je poriadne vidieť. Jednosmernou premávkou sa len zlegalizuje parkovanie na ulici, ale plynulosť a bezpečnosť sa nezlepší. Ulica kpt. Nálepku je ulica s rodinnými domami , kde má každý dvor. Je legitímne vyžadovať od ľudí, aby parkovali na svojom pozemku a nie na ulici. Mesto musí mať veľa peňazí, ak ich chce použiť na zbytočné dopravné značenie v situácii, keď mestská polícia problém okamžite vyrieši. Prosím len mestské zastupiteľstvo aby pri svojom rozhodovaní vnímalo aj dopady na ľudí ktorých bude zbytočná doprava viac rušiť a nie len tolerantne prihliadalo na bezohľadné správanie tých ktorí nie sú ochotní odparkovať svoje auto na svojom pozemku. Keď kupujem auto, musím predsa vedieť, kde ho budem mať.
17. máj 2017

Magda Moravčíková

Pekný a príjemný deň.
100 % súhlasím s názormi p. Fašáneka a p. Gavlíkovej. Jednosmerná ulica určite nevyrieši problém kolízií. Znova vyjdeme v ústrety pár neporiadnikom, ktorí nerešpektujú okolie a vyhlášky. Ostatní obchádzkami majú zvyšovať svoje životné náklady. Nejazdím autom, využívam MHD a taxíky, ale v zime som neraz bola účastníčkou toho, že ani autobus MHD nemohol vyjsť zľadovatelým svahom Hviezdoslavovej ulice, ktorá je v horšom technickom stave, ako ul. kpt. Nálepku.A ten materiál na ceste? Bez komentára. Raz sme ho tam mali a takmer nás neminula pokuta. SOM PROTI JEDNOSMERNEJ ULICI. Seriózni vodiči tam nikdy nemali problém.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.