Zapáchajúca voda z verejného vodovodu Okružná ulica

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Martina 11. augusta 2017

Dobrý deň, píšem o probléme na Okružnej ulici, ktorý pretrváva už dlhšiu dobu. Voda, ktorá nám tečie z vodovodu už dlhší čas zapácha a má zmenenú chuť. Žiadame vás o pomoc s nápravou tejto situácie, nakoľko stav už trvá dlhšie, jedná sa o dom súpisné číslo 1872 a tiež domy na konci okružnej ulice hore kde je večierka. Údajne tu končí potrubie a môze to byť zanesené. To je neoficiálna rada od vodárov. Rozbor vody sme si dali urobiť pred nejakým časom a vo vode sa nachádzali fekálne baktérie, vtedy urobili dezinfekciu vody a chvílu bol pokoj, momentálne sa voda vôbec nedá piť. Ďakujem.

15. august 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
ihneď sme sa skontaktovali s prevádzkovateľom. Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) nás informoval, že že vodovodné potrubie pred domom č. 1872 je nie je koncové, je priebežné a nachádza sa tam hydrant. SVP zabezpečil aktuálny rozbor vody z tohoto vodovodného potrubia a o výsledku budú informovať.
Tento panelák nie je v správe Mestského bytového podniku mesta Handlová. Odporúčame obyvateľom v takto závažných situáciách, ak majú podozrenie na ohrozenie verejného zdravia, aby ju ihneď riešili priamo s dodávateľom pitnej vody, resp. oslovili správcu.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania