MS SNP

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Silvia 11. septembra 2017

Viacerych rodicov zaujima, ci a kedy sa podari zveľadiť areál MS na Cintorinskej ulici ? Aktuálne konkrétne upozorňujeme na nebezpecenstvo urazu deti na nedokoncenom chodníku pri vstupe - spoly vyložený dlažbou, dlažb a dlhodobo uložena hned za bránou, dalej neodvezene popilene konare - taktiez hned pri vstupe, dalej prosim info ci je mozne zrealizovať natery na vstupnej brane i plotoch atd. Dalej ziadame info o plane dovybavenia arealu detskym mobilarom v dohľadnej dobe a rovnako info, ci bude dostupne pieskovisko na hranie po zime, teda na jar 2018. V mene rodicov ďakujeme.

13. september 2017

Odpoveď samosprávy

Milí rodičia,
všetky areály materskej školy sa každoročne zveľaďujú a upravujú, samozrejme podľa finančných možností s rešpektovaním zámerov zriaďovateľa. Mesto Handlová podávalo v minulom roku viacero projektov, ktoré boli podávané s cieľom obnoviť, revitalizovať všetky elokované pracoviská materskej školy, nevynímajúc elokované pracovisko Cintorínska, kde bol však podaný projekt neúspešný.

Mesto Handlová hľadalo a našlo riešenie. Z rezervného fondu mesta boli vyčlenené finančné prostriedky na opravu havarijného stavu otvorových konštrukcií vo výške takmer 30 tis. Eur a realizácia je naplánovaná v tomto roku. Tento fakt ovplyvnil to, že práce na obnove prístupového chodníku sme zastavili. Poškodený chodník na presun detí nevyužívame a materiál na dokončenie chodníka je uskladnený mimo hracích plôch.
Práve opilovaním vysušených konárov zo stromov sme sa snažili vytvoriť k novému školskému roku bezpečné prostredie pre deti. Keďže nepatríme k tým jednotlivcom, ktorí vytvárajú nelegálne skládky odpadu mimo svojich areálov, rozhodli sme sa konáre uskladniť z bočnej strany budovy, aby žiadnym spôsobom neohrozovali činnosti detí pri pobyte vonku. Zároveň sme oslovili kompetentných, ktorí odpad odviezli.
Vstupnú bránu plánujeme vymeniť komplet celú za novú, nakoľko tejto už náter nepomôže, náter plotu zrealizovať môžeme a samozrejme privítame Vašu rodičovskú pomoc.
Do pieskovísk vo všetkých pracoviskách materskej školy v septembri 2016 zakúpilo mesto Handlová nový piesok a tiež plachty na prekrytie týchto pieskovísk. Pieskoviská sú pravidelne udržiavané prekopávaním a dezinfekciou.
Čo sa týka areálu školského dvora elokovaného pracoviska Cintorínska nemáme v pláne v najbližšej dobe dopĺňať ho detským mobiliárom. Z nášho pohľadu vzhľadom k veľkosti areálu a počtu detí považujeme jeho vybavenie za postačujúce. Nie sme za preplnenie školských dvorov preliezkami, hojdačkami atď. Deti potrebujú skôr viac priestoru pre voľné hry v prírode - myslíme tým trávnaté plochy.
V závere by sme ešte chceli pripomenúť realizáciu rekonštrukcie elektroinštalácie, ktorú dalo mesto Handlová vykonať vo všetkých pracoviskách materskej školy a investície do vybavenia interiéru v roku 2016. Zakúpili sa nové nábytky, šatňové skrinky, konkrétne v elokovanom pracovisku Cintorínska nové ležadlá, s nepremokavými matracmi pre všetky deti.
Nezabúdame a nemôžeme nevidieť tiež snahu zamestnancov, ktorí hľadajú možnosti a riešenia napríklad aj získaním sponzorských príspevkov na zveľaďovanie svojich pracovísk.
V posledných rokoch sa začalo do materskej školy a jej pracovísk investovať nie málo finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Za nemenej podstatnú považujeme kvalitne odvedenú prácu našich zamestnancov. Ďakujeme vopred aj všetkým rodičom, ktorí reagujú a budú reagovať na naše výzvy k spolupráci.

Mgr. Marcela Jakubíková, riaditeľka MŠ
Zlatica Mikleová, zástupkyňa EP Cintorínska
19. september 2017

Silvia

Ďakujeme za skorú odpoveď a oceňujeme, že bolo vcelku vyčerpávajúco odpovedané na naše otázky. Pozitívne vnímame výmenu okien, plánované dokončenie chodníka ako aj výmenu brány. Veríme, že neostane len pri slovách. Je výborné, že po rokoch stagnácie sa do MŠ začína v posledných rokoch investovať viac - ako píšete, no možno by pomohla primeraná publicita toho, čo sa podarilo ale tiež toho, čo sa plánuje. Je však smutné, že na škôlky sa vyčleňujú financie z rezervného fondu... sme toho názoru, že na takéto zariadenia v zriadovatelskej posobnosti MESTA je potrebné financie plánovať a premietať do rozpočtu už v čase keď sa tvorí a schvaľuje a to aj výhľadovo na pár rokov. Či už na väčšie investičné akcie prioritne podľa stavu a prípadneho rizika havárie tak i na údržbu a tiež väčšiu renováciu za menej peňazí počas prázdnin. Je nám úplne jasné, že ako pani riaditeľka tak aj ostatné zamestnankyne skoliek by sa potešili keby mali škôlky krajší a hospodárnejší šat a keby sa ich nápady vedeli aj zrealizovať, čo však závisí od financií v mestskom rozpočte. Bolo by super, keby mesto vedelo na tieto akcie vyčleniť pomerne väčšie množstvo peňazí. Školky sú dlhodobo zanedbávané a dlhé roky sledujeme, ako sa na ne nedarí získavať financie napr z eurofondov. Veríme však, že mesto začne systematicky do skoliek investovať a vďaka malým dotáciám napr. z nadácií a tiež vďaka prispeniu rodičov by sa školky mohli opäť trochu "posunúť ďalej". Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania