Povinnosti MsP

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Patrik 13. septembra 2017

Dobrý deň.

Chcel by som sa opýtať, čo všetko spadá do povinností Mestskej polície v Handlovej, nakoľko som ich už niekoľkokrát ako obyvateľ sídliska na Mostnej videl roznášať letáky. Posledne sa tak stalo asi pred týždňom, keď roznášali letáky o osádzaní podzemných smetných nádob. Príde mi to pri najmenšiom čudné, že miesto toho aby skutočne dozerali na poriadok v meste, tak suplujú prácu poštárov. Ak je aj toto ich náplň práce, chcel by som sa opýtať, či by mohli rozniesť niekoľko letákov aj pre mňa.

Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

13. september 2017

Andrea

Dobrý deň, mestská polícia spadá pod mesto, smetné nádoby bude tiež realizovať mesto, takže sa aspoň ušetrí na poštovnom. Myslím, že mestskí policajti dokážu popri roznášaní pár letákov aj dozerať na poriadok.
13. september 2017

Patrik

V poriadku...
Ak myslíte že na Mostnej je len pár domácností a teda roznášali len pár letákov, tak nech sa páči, za pár letákov by sa neplatilo veľa ani poštárom. Taktiež roznášanie obálok s daňami či výmerom za smeti s radosťou roznášajú zamestnanci úradu, asi preto, že za to majú pár korún navyše, ale za letáky určite nie....a hlavne že vpp pracovníci, ak človek vôbec má to šťastie že ich niekde aspoň uzrie, tak sa iba opierajú o metly a lopaty. Myslím, že oni by tiež mesto nestáli veľa peňazí. Hlavne myslím, že mesto by malo asi začať šetriť niekde inde a nie na poštároch za "pár" letákov a využívaním policajtov.

Vďaka za odpoveď.
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
v zmysle zákona o obecnej polícii je obecná polícia poriadkový útvar pôsobiaci pri zabezpečovaní obecných (mestských) vecí verejného poriadku, ochrany životného prostredia v obci a plnení úloh vyplývajúcich zo všeobecne záväzných nariadení obce, z uznesení obecného zastupiteľstva a z rozhodnutí starostu obce.

Príslušníci mestskej polície v rámci svojej pôsobnosti plnia rôzne úlohy pri zabezpečovaní riadneho chodu samosprávy, pri organizovaní rôznych podujatí, spolupracujú pri informovaní obyvateľov a podobne. V rámci prevencie a úloh na úseku verejného poriadku, dodržiavania čistoty a ochrany životného prostredia sú dôležité aj sprievodné aktivity, ktoré úzko súvisia s problematikou.

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania