Zabezpečenie cintorinu

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marek 04. októbra 2017

Rad by som sa opytal, ci sa mesta zamysla nad nejakym kamerovym systemomn na cintorine. Pripadne nejakým inym riesenim, aby sa zabranilo kradnutiu? Kradne sa vsetko, co nie je nijako pripevnene k hrobu.
Opravi sa zadna branicka (blizsie k stadionu), aby sa dala zatvarat, pripadne aj zamykat?
Dakujem

05. október 2017

Helena

Chcem zareagovať...ak toto aj čítam!Nie je možné aby správca cintorina,kde platíme tak vysoké poplatky za nájom miesta...nie je schopný toľko rokov urobiť jednu branicku ktorá by sa sa zamkynala večer ako tá vpredu?Koľko by to stalo?Je to vo iných mestách... sa musí všetko cez úrad, hovorkyňu pripomínať čoby sa malo urobiť dávno!Ľudia nemusia po záverečnej tade prechádzať a skracovať si cestu do tej časti za ,maju Parkovu ľudu!.Cez deň otvoriť, večer zamknúť,počujeme že tam obziera zver kvety! Dobrý nápad,že ste sa ozval!
05. október 2017

Helena

Oprava Parkovu ulicu
17. október 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
správca cintorína v spolupráci s mestom Handlová už v minulosti riešili otázku vybudovania kamerového systému. Na mestskom cintoríne sú 4 kamery, ktoré monitorujú vstup a sčasti zaberajú chodník na cintoríne. Súčasná legislatíva umožňuje záznam z kamerového systému uchovávať na obdobie 15 dní. Vzhľadom na periodicitu návštev obyvateľov (raz za niekoľko mesiacov) zistia majitelia poškodenie neskôr a už nie je možné záznam obnoviť.
Vzhľadom na súčasný stav zelene by však ani zvýšený počet kamier nebol efektívny, nakoľko koruny stromov bránia “výhľadu“ kamier. Inštaláciu kamerového systému do budúcnosti mesto ani správca nevylučuje, no pre optimálne nastavenie kamerového systému by bolo zrejme nutné pristúpiť k revitalizácii zelene, resp. jej výrubu.

Ďakujeme za podnet týkajúci za bráničky – zadného vchodu na mestský cintorín.
Bránička je opakovane poškodzovaná a naposledy bol vytrhnutý aj stĺpik, na ktorom je uchytená. Aj bránka bude opravená v rámci úprav cintorína do začiatku novembra 2017, avšak k opakovanému poškodzovaniu zadného vchodu na cintorín dochádza práve z dôvodu, že sa cintorín uzamyká o 20.00 h. Po uzamknutí zadného vchodu dochádza k ničeniu priľahlého oplotenia (bol odcudzený ostnatý drôt, oplotenie bolo stlačené a pod.) nakoľko obyvatelia si skracujú cestu cez mestský cintorín. Oplotenie sa bude opravovať podľa správcu cintorína v rozsiahlejšej miere v budúcom roku.

Týmto by sme chceli požiadať obyvateľov mesta aby neváhali kontaktovať hliadku mestskej polície v prípade, že sú svedkami vandalizmu, resp. vidia na mestskom cintoríne zver, ktorá preskočí zničené oplotenie a následne nevie opustiť areál mestského cintorína. Hliadka MsP Handlová 0905 499 384. Nahlasovanie podnetov je anonymné pre verejnosť.

V súčasnej dobe, ako sme písali vyššie, správca cintorína realizuje kosbu a opravy mestského cintorína tak, aby bolo toto pietne miesto pripravené a upratané k blížiacim sa sviatkom.

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
18. október 2017

Marek

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď.

Ak sa zadná branička bude uzamykať, nech sa ňu pripevní doba, kedy sa bude uzamykať. A na túto bráničku nech smeruje jedna z kamier, keď je neustále ničená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.