Výtlky na panelovej ceste pri Handparku za nemocnicou

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Neriešený
meno
Ľubica Dobrotková 27. novembra 2017

Dobrý deň,neviem či Vám už niekto opísal problém,ktorý majú obyvatelia bývajúci na ulici Kvetnej v Handlovej.Na mojich priložených obrázkoch je dôkaz prečo Vám píšem.Z obrázkov ale nie je počuť a cítiť,keď po tejto panelovej a neupravenej ceste ráno o 4 hodine prejdú prázdne nákladné vozidlá s prívesom z bane a od 6-7 hodiny a počas celého dňa opäť nákladné autá-TIR, ktoré chodia do Agro rybia farma a na baňu.V našich domoch cítiť trasenie a chvenie po neudržiavanej panelovej ceste,ktorá nie je vhodná a prispôsobená na takúto premávku ako hlavná cesta z mesta na ulicu Štrajkovú a Ligetskú.
Z uvedeného dôvodu Vás prosím o vyriešenie uvedenej situácie.
Ďakujem.

27. november 2017

Magda Moravčíková

Dobrý deň.
Vzhľadom na rekonštrukcie ciest a chodníkov v tomto roku som sa pozastavila nad tým, že táto komunikácia sa do zoznamu rekonštruovaných ciest nedostala. Táto NEPOMENOVANÁ, ale MIMORIADNE využívaná ulica je často náhradnou (obchádzkovou) komunikáciou aj pri konaní rôznych kultúrnych a spoločenských akcií v meste a zodpovední akosi pozabudli?!?! Alebo?!?!
20. február 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
monitoring komunikácií a ich porúch sa deje neustále prostredníctvom správcu komunikácií a zamestnancov MsÚ z oddelenia výstavby. Aj táto porucha komunikácie, resp. jej stav je v evidencii.
Výtlky (bodové poruchy povrchov komunikácií) sa budú opravovať po ustálení klimatických podmienok, do vyčerpania plánovaného rozpočtu a podľa priorít t.z., že s opravou sa začne v tých oblastiach mesta, kde premáva MHD, je vyššia koncentrácia dopravy a pod.

V tohtoročnom rozpočte samospráva Handlovej vyčlenila na letnú údržbu mestských komunikácií vrátane opravy výtlkov z vlastného rozpočtu 20 tis. Eur. V Handlovej opravuje výtlky spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s.r.o., ktorá vykonáva údržbu mestských komunikácií a na opravu výtlkov využíva zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia. Teplotou sa prepojí starý asfalt, doplňujúcou hmotou, ktorá je v podstate odpadový materiál, (tzv. výfrezky). Takáto oprava výtlkov je efektívna a šetrná k životnému prostrediu. Vďaka investícii takmer 2. mi. Eur do celkovej opravy komunikácií, ktoré sa vlani investovali z rozpočtu mesta, sa v Handlovej podarilo opraviť viac ako 6 km ciest. Toto je aj filozofia mesta, opravovať cesty komplexne, samozrejme s prihliadnutím na finančné možnosti a všetky ostatné kompetencie, ktoré musí mesto zabezpečiť.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania