Problémový chodník na Parkovú ulicu

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Neriešený
meno
Marek 16. apríla 2018

Dobrý deň,

Keďže som obyvateľom parkovej ulice, prechádzam tadiaľ prakticky každý deň. Neviem, aké máte čerstvé informácie, ale pokiaľ si nájdete chvíľku, skúste sa ísť osobne tadiaľ prejsť. Zábradlie, ktoré v zime má plniť funkciu hlavne pre starších ľudí je odtrhnuté, schody už viac nie sú schodmi a sú zdraviu nebezpečné.. Poriadok okolo ( ktorý sa nestíha upratovať ) je jedna vec. Funkcia chodníka je vec druhá. Plánuje mesto svoj majetok nejakým spôsobom chrániť ? Prebehne rekonštrukcia chodníka aspoň do takej miery, aby nebol zdraviu nebezpečný ? ( navrhujem nahradenie nefunkčnej zámkovej dlažby na schodoch vyplniť liatym betónom. )

ďakujem za odpovede...

16. apríl 2018

Judit Gavlíková

Dobrý deň. Súhlasím s Marekom, je to strašné. Ak mám povedať pravdu, ja sa tade bojím chodiť kvôli indivíduám, čo tam okupujú a ničia tento chodník. Najhoršie je, že sa tam nedá chodiť autom, bez ktorého je naša mestská polícia imobilná.
17. apríl 2018

Marek

18. apríl 2018

Silvia

Súhlasím. Roky tadiaľ chodievame a stav je ďaleko horší ako keď tam nebol žiaden "vyrobený" chodník. Tento chodník je žiaľ od svojho vzniku nekvalitný. Je potrebné raz a navždy zrealizovať dlhodobé riešenie v podobe funkčných schodov, funkčného osvetlenia a prevenciu pred vandalizmom. Ako? Jednoduchá vec. Len treba konečne aj chcieť.
18. apríl 2018

Marek

Už na začiatku výstavby som sa dopytoval na mestskom úrade, akým spôsobom sa financuje táto stavba. Bolo mi odpísané, že stavbu mesto nefinancovalo .. Vraj to bolo postavené sponzorsky.. pýtam sa, ktorý štedrý sponzor zaplatí v meste chodník v dĺžke desiatok metrov grátis ?? Samozrejme, nikoho neobviňujem, nemám na to ani dôkaz a sotva sa niekto kompetentný z mesta k tomu bude chcieť vyjadriť. K samotnej stavbe sa viem ale ja vyjadriť určite, nejeden krát sa mi tam skoro vyvrtla noha. Ako som písal, stredová časť chodníka je odfláknutá, zábradlie osadené do plytkého základu do zamŕzajúcej hĺbky, kde je jasné, že mráz a voda poškodia základy. Dokonca aj na sponzorskú stavbu je to od začiatku fušerina. Čudujem sa, že mesto prebralo takýto „DANAJSKÝ DAR“ .
Podal som podnet na Regionálnu televíziu a snáď sa veci pohnú. Pokiaľ nie, budem žiadať oficiálnou cestou hlavnú mestskú kontrolórku o preverenie financovania stavby a jej pozadie. Niekto musí niesť zodpovednosť za terajší stav. Pokiaľ mesto nebude bojovať o svoj majetok a dopustí kompletnú deštrukciu chodníka, nemá morálny nárok ako právny subjekt vyberať dane od jeho občanov..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.