Vytlky na hornom konci vo vnutri dediny

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Lenka 14. mája 2018

Kedy sa bude opravovať cesta na hornom konci vo vnutri dediny aj bocne uličky ..nikto si to tam ani nevšíma mesto sa nestara ako keby to nepatrilo pod HANDLOVU

16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň,
oprava výtlkov (bodových porúch miestnych komunkácií)
sa v časti mesta Horný koniec práve vykonáva.
V tohtoročnom rozpočte samospráva Handlovej vyčlenila na letnú údržbu mestských komunikácií vrátane opravy výtlkov z vlastného rozpočtu 20 tis. Eur. V tejto časti mesta opravuje výtlky spoločnosť HATER -HANDLOVÁ spol. s.r.o., ktorá vykonáva údržbu mestských komunikácií a na opravu výtlkov využíva zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia. Teplotou sa prepojí starý asfalt s doplňujúcou hmotou. Takáto oprava výtlkov je efektívna a šetrná k životnému prostrediu.

Zámerom mesta je opravovať cesty komplexne, samozrejme s prihliadnutím na finančné možnosti a všetky ostatné kompetencie, ktoré musí mesto zabezpečiť. Vďaka vlaňajšej investícii z ropočtu mesta vo výške takmer 2. mi. Eur sa podarilo opraviť viac ako 6 km ciest, pričom mesta Handlová spolu spravuje 40 km ciest. Komunkácie sa opravovali po dlhých rokoch aj v mestských častiach Nová Lehota a Morovno.

V tohotoročnom rozpočte nie sú vyčlenené prostriedky na komplexnú rekonštrukciu Vami uvedenej cesty, budú však opravené výtlky. Technický stav komunikácií a chodníkov v meste je mapovaný priebežne a žiadosti obyvateľov, ako ja táto, sú zaraďované do plánu opráv a samotnej realizácie.

Týmto chceme uistiť obyvateľov, že každá ich požiadavka na rekonštrukciu miestnych komunikácií je v evidencii a zaradená do plánu opráv. Realizácia sa vykonáva postupne v závislosti od finančných možností mesta.

Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania