Preplnený kontajner - Mostná

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Peter 11. júna 2018

Kontajner na kovový odpad je preplnený. V sezóne sú nádoby využívané aj záhradkármi z priľahlej záhradkárskej osady, preto by bolo vhodné aspoň dočasne zvýšiť ich počet.

21. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
kontajnery boli vysypané v plánovaných termínoch.
Týmto by sme opätovne chceli požiadať všetkých obvateľov mesta, záhradkárov, aby odpad prioritne vkladali do nových polopodzmených kontajnerov. Pred ich vložením do kontajnerov prosíme odpad stlačte, čím významne ovplyvníte kapacitu kontajnerov.

Kontajnery sú rozmiestnené pre všetkých obyvateľov na troch stojiskách na sídlisku Mostná tak, aby k nim obyvatelia nemali ďaleko. Iba s pomocou Handlovčanov bude sídlisko Mostná krajšie, ekologickejšie a môžu vzniknúť nové parkovacie miesta. Duálny systém ukladania odpadu na tomto sídlisku bude ukončený v krátkej dobe (o termíne bude samospáva infomovať).

Pilotný systém zvozu odpadu preukázal, že na sídlisku Mostná sa triedi 10 % odpadu. Kapacitne sú kontajnery na triedený odpad dostačujúce, stačí odpad vytriediť, vložiť ho do príslušného kontajnera a zvýšiť tak toto nízke percento.
Nie je cieľom samosprávy ukladať pokuty, ale v zmysle zákona o priestupkoch § 47 ods. 1 písm. d) z.č. 372/1990 Zb. priestupku sa dopustí ten, kto znečistí verejné priestranstvo. Za tento priestupok je možné uložiť blokovú pokutu vo výške 33 eur.
Ďakujeme všetkým, ktorým na svojom okolí záleží.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
29. júl 2018

Peter

Stav z 29.7.2018.
22. september 2018

Peter

Stav zo dňa 22.9.2018
Postačovalo by pridať jednu nádobu na kovový odpad.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania