Žltá čiara

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Miroslav 11. júla 2018

dobrý deň, pribudla v Handlovej nová žltá čiara na ulici Železničiarska hneď pri činžáku. Prečo mesto o tom vopred neupovedomilo keď podľa vyhlášky musí majiteľ objekti spolu s dopravným inšpektorátom takúto vec odsúhlasiť, prípadne vie vôbec mesto o tomto zásahu alebo je to len výmysel nájomníkov bytovky? Čo takí rozvozári a kuriéry? Nemajú kde nechať auto tým pádom. Ďakujem za odpoveď

11. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
dopravné značenie bolo realizované aj na základe informácií od obyateľov bytového domu, avšak až po odbornom posúdení danej dopravnej situácie.

Toto dopravné značenie bolo odsúhlasené Okresným dopravným inšpektorátom (ODI) v Prievidzi podľa zákona č.135/1961 (cestný zákon). Na základe súhlasu ODI bolo vydané cestným orgánom určenie použitia dopravného značenia. Realizácia tohto dopravného značenia bola vykonaná o.i. z dôvodu požiarnej bezpečnosti objektu a stáleho porušovania zákona č.8/2009, § 23, ods. 2., t.j. "Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich."

Ďakujeme za pochopenie.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania