Detske ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 06. augusta 2018

Dobry den. Cital som tu prispevok ohladom detskeho ihriska na ul.Partizanska pri dome c.4. Byvam tu dlhe roky a preto mi neda nereagovat na toto ihrisko tiez. Ja chapem ze idu volby a teraz sa robia rozne veci,ktore by inak nikto nerobil, ale... Ale to ake ihrisko sa tu urobilo je na zaplakanie. Uz len samotny vstup. Pracovnici mur ohlodali ako cervotoce. To sa nedalo pekne rovno odpilit,co sme v 19.storoci? A tie dva kamiony riecneho strku co sa tam dali. Prosim vas,ved tam sa neda vobec normalne chodit. Toto bol koho napad??? Aka firma to robila? Aj tam bol niekto z MsU pozriet? Preco ste tam nenechali pekny travnik co tam bol? Tam je tolko veci ktore sa dali urobit uplne inak a hlavne lepsie.Urobili ste tam sice par veci pre deti,ale v podstate ste pokazili pekny priestor pri panelaku.

06. august 2018

lolo

Suhlasim s panom Marianom.Na detske ihrisko doviezli tri velke navesi riečneho strku.Dva a pol sa dalo na ihrisko a jeden plny kontajner zobrali preč ale bohvie kde to išlo to vedia len pani s uradu alebo s Hateru.A tu pristupovu cestu čo pokazili tie tažke vozidla asi nikto nebude riešit.Alebo až v dalšej volebnej kampani snaď.
06. august 2018

Helena

Veru otrasné! vysypať štrk na zem, žiadne obrubníky,deti budú padať ,kolená si rozbíjať..začne prerastať burina,kosiť štrk?Bude to krásna vizitka, zelený kus trávy zničiť,hlavne,že nám nedovolia urobit zatravnovace vedľa bytovky, vraj zachovať zeleň!Dve parkovacie miesta nám zase zmizli, nerieši sa nič!Hádam nové voľby to zmenia!! Nech idú sa poučiť do Prievidze kompetentní...kto toto navrhol?Laik z nás by rozmýšľal,hlavne že v televízii sa chváli mesto čo urobí,ale ako..už nič!ticho! Drevené stoly, lavičky,v zime sneh, dážď,zhnije to za chvíľu,prečo nie z recyklovateľného plastu ako v PD?Takto sa míňa..my dane vyššie a plytvanie!Zelená .Handlová!
06. august 2018

Marian

Presne tak, vela ludi z prilahlych domov vobec nie je spokojna s tym, co sa tu urobilo. Toto su doslova a do pismena vyhodene peniaze.Iba ste zdevastovali cely priestor. Preco ste nespravili nejaku anketu, alebo nieco podobne a neopytali sa ludi ktori tam ziju a ktorych sa to tyka, ci tam take nieco aj vobec chcu. Hlavne ze si niekto nahana takymto sposobom hlasy pri pribliziacich sa komunalnych volbach. Partizanska ulica je zahltena autami a to napriklad neriesi nikto. Ako tu jeden diskujuci napisal, zatravnovace tam nedovolite dat ale to ze vybagrujete velky kus travnika a nasypete tam strk je akoze v poriadku? O chvilu bude detske ihrisko na kazdom rohu a ludia budu parkovat svoje auta na stabilizacnom nasype, ktory je za zeleznicnym priecestim smerom na Ziar nad Hronom.Niektore veci co sa deju v tomto meste su chore... a ked je nieco chore chce to vymenit, zmenu... a uz by asi bolo nacase.
06. august 2018

Brano

SVATA PRAVDA TO O TOM IHRISKU. UPLNE TO CELE ZBABRALI A CELE TO STARE IHRISKO POKAZILI. A TO UZ NEHOVORIM O TEJ TRAVE CO ODTIAL VYBAGROVALI. BOL SOM TAM A POVIEM VAM TAKE NIECO SOM ESTE NEVIDEL. TO JE UPLNA TRAGEDIA CO TAM POROBILI. ZA TO BY MAL NIEST NIEKTO ZODPOVEDNOST A ZAPLATIT TO Z VLASTNYCH PENAZI A NIE TAKTO PLYTVAT MESTSKYMI PENIAZMI. FUJ.
06. september 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
realizátori stavby splnili všetky zmluvné podmienky týkajúce sa výstavby ihrísk a športovísk na Ul. Partizánska a mesto vykonalo potrebné úpravy do 24.8.2018, kedy odovzalo oficiálnen ihriká verejnosti na podujatí Bubble day.
K povrchu: kamienkový povrch je odporúčaným povrchom pre cieľovú skupinu detí do 14. rokov, pre ktoré je ihrisko postavené. Veríme, že mamičky a rodinných príslušníkov potešili aj nové lavičky.

Tento rok zo svojho rozpočtu mesto investovalo celkovo takmer 53 tis. € a vybudovalo dve nové ihriská
na Ul. Partizánska č. 4 a 8 a jedno v mestskej časti Morovno. Ihriská sú nielen plné nových herných prvkov, ale v ich blízkosti sa zrenovovali povrchy priľahlých športových plôch pre viac druhov športu položením umelej trávy. Detské ihriská sú zostavené z certifikovaných herných prvkov a zostáv spĺňajúcich platné predpisy vydané pre zariadenie a povrchy detských ihrísk, sú určené pre rôzne vekové kategórie a poskytujú možnosti pre hru a rozvoj pohybových aktivít orientovaných na hrubú motoriku, priestorovú orientáciu, sústredenie, na tréning balančných a koordinačných schopností. Deti na ihriskách nájdu visiacu dvojhojdačku, zostavu s lezeckou stenou, preliezacím tunelom, tabuľou na písanie, basketbalovým košom a šmykľavkou, detským kolotočom, prevažovacou hojdačkou, pružinovými hojdačkami a pod. Konštrukcia jednotlivých herných prvkov je riešená ergonomicky pre fyziognómiu a motorické schopnosti detí. Nadácia Veolia a Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s. pridali workoutové ihrisko. Fitpark tvorí street workoutová zostava s horizontálnymi rebríkmi, šikmým rebríkom, gymnastickými kruhmi, dvojitými horizontálnymi hrazdami, horizontálnymi hrazdami a trojitými bradlami. Na ihrisku si môžu športovci aj nešportovci zacvičiť na Ul. Partizánska 1. Celková investícia Nadácia Veolia a Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a.s. je vo výške 10. tis.€.
S pozdravom


Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania