Zastávka na Dolnom konci

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Adriana 11. septembra 2018

Dobrý deň, u nás v Handlovej, konkrétne v časti Dolný koniec mame ako občania problém so zastávkou MHD. Na spomínanej zastávke neustále parkujú nadrozmerné kamióny a vodiči autobusu majú problém tu zastaviť. V meste chýba vybudované parkovisko pre účely parkovania nadrozmerných vozidiel ako je zapisane vo verejnom nariadení mesta. Zastávky sú zle viditeľné a neoznačené "žltou čiarov". Vidím, že v meste sa budujú nové zastávky MHD. Bola by možná ochota zo strany mesta vyriešiť tento problém. S pozdravom Zelenáková. Vďaka za porozumenie a možné vyriešenie nášho problému, nakoľko si sami v tejto situácii nemôžme pomôcť.

18. september 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
v zmysle zákona 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
§ 25, ods. 1, bod f) Vodič nesmie zastaviť a stáť na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište.

Zastávka na Dolnom konci je označená označníkom, teda pre všetky motorové vozidlá platí zákaz parkovania 30 m pred touto značkou a 5 m za ňou.
V prípade, že by mesto vyznačilo vodorovné dopravné značenie, platil by tento zákaz len pre vyznačený priestor, pričom tento by sa skrátil.

Pre vybrané typy vozidiel, ktorými sú vozidlá projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 3 500 kg, ale neprevyšujúcou 12 000 kg, vozidlá projektované a konštruované na prepravu tovaru s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou vyššou ako 12 000 kg, prípojné vozidlá (vrátane návesov), kolesové traktory a pod mesto vyhradilo parkovaciu plochu na Ul. Údernícka (pri športovej hale), tak ako je uvedené vo VZN č.9/2010 o parkovaní v meste Handlová.

K dnešnému dňu takáto situácia nebola nahlásená príslušníkom MsP. Poprosíme obyvateľov v tejto lokalite, aby v prípade, že opätovne vznikne popisovaná situácia, ihneď kontaktovali hliadku MsP Handlová, tel: 0905 499 384, alebo hliadku OO PZ na čísle 158. Hliadky sú kompetentné riešiť takéto priestupky pre všeobecne platné pravidlá parkovania určené zákonom o cestnej premávke.

Ďakujeme za spoluprácu.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.