Terorizovanie hlukom!!!

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
obcan10002 obcan10002 12. septembra 2018

...až teraz ma prestáva bolieť hlava.
Toto mesto od revolúcie stále viac porušuje zákonné normy a terorizuje občanov nadmerným hlukom. Čo sa dialo tieto oslavy Baníkov prekročilo všetky hranice . Neznesiteľný rachot , triasol sa byt, posteľ , ja - ako zemetrasenie. Čo namontovali štadiónovú aparatúru na krpaté námestie?
Hovorkyňa o hluku na Úderníckej:
Prečo by mali platiť ľudia? Prečo si ten rev nedá premerať mesto, aby vedelo, čo je podľa noriem a čo už nie?
Keď je to neznesiteľné - obrátiť na MsP –vlastná činnosť - nič? U nich to muselo počuť najviac.
V PD i Blave VZN-kom zakázali obťažovať ľudí reprodukovanou hudbou mimo uzavretých prevádzok počas celého dňa – prečo to nespravíte aj u nás?
Žiadam, aby ste prestali porušovať hlukové limity 24 h denne počas celého roka .

12. september 2018

Dušan

Myslim ze oslavy a podobne akcie nepatria do zakazu. Je to planovana akcia , ktora sa robi pre ludi celeho mesta. Ten jeden , dva dni sa to da vydrzat. A zase je pokoj. Horsie su na tom obyvatelia malej horky ktorych obtazuje pravidelne hudba od banskej kolonie. Ti co maju na to vraviet? A tento rachot robi urcita skupinka neprisposobivych obcanov pre seba. Ale obtazuje cele svoje okolie. Takze, na buduci rok na den banikov si daj nocnu sichtu a nebudes obtazovany.
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
v rámci kalendára celomestských podujatí, ktorý každoročne schvaľuje poslanecký zbor, sa okrem iných podujatí pre viaceré cieľové skupiny obyvateľov konajú do roka 3 jarmoky na Námestí baníkov. Súčasťou týchto jarmokov je kultúrny program, či už v podobe reprodukovanej hudby alebo vystúpenia umelcov.

V roku 2018 sa konal Urbanský jarmok 25. - 26. mája 2018, v dňoch 31. augusta- 1. septembra 2018 Banícky jarmok a Regionálne oslavy Dňa baníkov (ROBD v dňoch 30.8 - 2.9.2018) a posledným v roku je Katarínsky jarmok (Handlovské Katarínske dni) v dňoch 23. - 24. novembra 2018.
Bohatý hudobný program tohtoročných RODB hodnotili návštevníci pozitívne a bol vytvorený aj na základe požiadaviek obyvateľov, ktorí sa dožadovali kultúrneho programu dotvárajúceho atmosféru jarmoku a osláv. Ozvučenie námestia je neoddeliteľnou súčasťou koncertov, intenzitu zvuku vnímajú návštevníci rôzne v závislosti od veku, hudobného žánru a pod.

Ďakujeme za pochopenie a Vašu tolerantnosť počas konania podujatí s celomestskou pôsobnosťou.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
13. september 2018

Vlado

Oslavy banicky den.

Ale aj pre mesto plati nočny klud. Ale neviem či ma Handlova vynimku lebo v sobotu bol koncert až do 22:30hod.Ten občan ma pravdu.či naozaj to musi tak hučať.Ja by som prial nech všetci poslanci na den banikou sa prestahuju na ul.Partizansku a nech to prežiju a určite v buducnosti by urobili opatrenie.
20. september 2018

Peter

Tato diskusia je v podstate dokazom, ze mesto sa moze postavit aj na hlavu a vsetkym nevyhovie. Keby nic nebolo tak je zle, ked sa zorganizuje tak je zase hluk. Mne by ani ti neprisposobivi z kolonie nevadili, keby si tu hudbu tak pustili 2-3 krat za rok. Banicky jarmok bol tento rok na jednotku. Lepsie ako v prievidzi...
24. september 2018

Olli MH

Mám tichý dojem, že ten nespokojný "občan" bude aj tak niekto, kto v minulosti kritizoval "slabosť" osláv DB v Handlovej.
Ďaľšie odporúčanie - na budúci rok cez RODB choď navštíviť rodinu do iného mesta :-)
31. október 2018

obcan10002 obcan10002

Nikto nie je proti nijakým oslavám, tie tu boli i v minulosti a nikto sa kôli nim nemusel sťahovať preč. Ale prečo to musí tak revať?
Prečo nestačí ozvučovať námestie? Prečo ľudia ani za zavretými oknami nemôžu mať pokoj? Prečo mesto nemusí rešpektovať nijaké hlukové limity?
01. november 2018

obcan10002 obcan10002

Dušanovi
Nikto nechce zákaz osláv. No a čo že sú plánované, nič to nemení na tom že to reve až príliš. Pre chorých a straých ľudí sú aj 2 dni peklo. Lenže problém nie sú celé tie dni. Problém nie je ani jarmok ani vystúpenia kde je normálna hlasitosť ako keď vystupujú ľudové súbory alebo normálna hudba . Keď vedia spievať nepotrebujú okolo seba robiť rev aby sa to dalo počúvať.
A tú hudbu v banskej kolónii by tiež vyriešilo VZN na ochranu ľudí pred obťažovaním reprodukovanou hudbou a hlukomer pre MsPolíciu. Nemám si kde dať nočnú šichtu. Chcem mať len doma pokoj. Tak ako keď je na námestí Bubble day alebo niečo iné normálne.
01. november 2018

obcan10002 obcan10002

Samospráve
Hlasitosť nebola prekročená len počas jarmokov, teda po nich, ale aj počas toho kinematgrafu keď ste nenechali ľudí vyspať do roboty. Nikto nemá nič proti kultúrnemu programu ani hudbe, tá tu bola aj za socializmu a nikomu sa pri tom nemusel triasť byt.
Ste si istý , že ho hodnotili pozitívne všetci návštevníci ? Ja mám iné informácie od ľudí ktorí to museli počúvať hoci chceli spať. Bol vytvorený na základe požiadaviek ktorých obyvateľov? Pýtali ste sa napr aj chorých a dôchodcov napr v nemocničnej ubytovni, aký boli tým revom nadšení? Ako sa dožadovali programu ľudia čo ani nevedia čo je internet a nemajú k nemu ani prístup a nevedia s ním robiť?
Ak by ste naozaj chceli vedieť pravdu, tak by ste niekde na chodbu alebo do vedľajšej miestnosti popri voľbách dali 1 človeka a 1 „urnu“ na lístky a spýtali by ste sa všetkých čo prídu voliť či je tá hlasitosť toho revu čo vy považujete za hudbu, normálna.
„intenzitu zvuku vnímajú návštevníci rôzne v závislosti od veku, hudobného žánru“ – no zavolajte RUVZ dajte to premerať, ako ste radili ľuďom a zistíme či je prekročená alebo nie. Alebo kúpte MsPolícii hlukomer. Nejde o to ako to tí ľudia vnímajú. Tí čo sú z počúvania toho revu už nahluchlí, to nikdy nebudú vnímať ako človek s nezničeným sluchom. Ide o to čo je normálna hlasitosť. Zákonmi povolená, zdravotne neškodná pre všetkých ľudí.
Ďakujete za pochopenie a tolerantnosť? A prečo majú byť vždy tolerantní len tí čo to počúvať nechcú? Teda možno by aj chceli keby to tak nerevalo. Prečo hlasitosť neupravíte na normálnu a nie ste tolerantní aj vy voči všetkým ostatným?
01. november 2018

obcan10002 obcan10002

Pánovi Petrovi
Nesúhlasím , že „mesto sa moze postavit aj na hlavu a vsetkym nevyhovie“.
Dá sa to úplne jednoducho. Nech znížia hlasitosť toho revu na takú, ako je napr pri Bubble day alebo inej normálnej akcii, aby ju za zavretými oknami nebolo počuť a ľuďom sa ešte o pol noci netriasli byty. Tí čo to nebudú chcieť počúvať si zavrú okná a budú môcť spať. Tí čo to chcú počúvať, prídu na námestie a oslavujte si tam koľko chcete. A budú spokojní všetci, aj tých vraj 1000 čo si tam tým revom ničilo sluch, aj tých 15900, ktorí by boli radi spali.
Vtip je v tom ako ľudský sluch vníma hlasitosť. Prispôsobí sa nižšej intenzite tak, že ju vníma ako pred stíšením, len mu musíte dať trochu času- teda u človeka so zdravým sluchom.
„Banicky jarmok bol tento rok na jednotku. Lepsie ako v prievidzi.“.. - netvrdím, že nie.
Jarmok áno, stánkov hromadu, pekný tovar až na to, ako na Partizánskej od nich vyháňal nenormálny hluk od toho prázdneho kolotoča. Boli to síce ľudovky ale vzhľadom na to ako to hučalo, nedalo sa to počúvať. Chudáci tí ľudia čo tam musia bývať. Peklo bolo až po jarmoku - večer. Od tej predimenzovanej aparatúry, čo vie týrať na kilometre ďaleko, sa nedalo nič dobré ani čakať.
01. november 2018

obcan10002 obcan10002

Ollimu MH
Nie , odkedy to tam reve, tak by mi boli ukradnuté, keby sa mi netriasol byt a všetko nedunelo.
Keď sú slabé je to skôr fajn, vtedy si to nevieme vynachváliť.
na budúci rok cez RODB choď navštíviť rodinu do iného mesta :-)
Žasnem čo čítam. To je podľa Vás normálne, aby sa na oslavy museli ľudia odsťahovať? Ako niečo tak bezohľadné môžete napísať? po1.) nemám akú rodinu ísť navštíviť. po2.) Tu majú právo bývať len vybraní ľudia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.