Skládka lístia a igelitových vriec

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Alexander Sobotovic 05. novembra 2018

Na križovatke ulíc Železničiarska a SNP nedávno vznikla skládka BRKO a " NE-BRKO"
Upozornil som na to už v príspevku https://www.odkazprestarostu.sk/handlova/podnety/55437/kompostaren-handlova , ktorý ste zaradili ako aktualizáciu prvej témy,lebo som sa pýtal - čo sa deje okolo kompostárne.

05. november 2018

Alexander Sobotovic

Nie že by mi to až nejako moc vadilo, ale môj príspevok vyzeral pôvodne trochu ináč. Okrem toho, že pridanie príspevku trvalo 11 dní (chápem, boli sviatky... no v tom čase boli uverejnené aj iné príspevky) aj to na urgenciu cez admina, sa niekoľko viet z konca príspevku záhadne stratilo. Cenzúra funguje už aj tu. No nič...dúfam, že k vyriešeniu podnetu dôjde aj napriek tomu čoskoro.

Okrem toho chcem upozorniť aj na ZNOVU vzniknutú skládku - väčšinou BRKO na ulici L.Novomeského (pred starým gymplom)... len opäť kúsok ďalej.
Nemyslíte, že spustenie KOMPOSTÁRNE je už viac ako potrebné ?


odkaz na pôvodný screenshot môjho príspevku https://ulozto.sk/!hSu8hYXlrtRU/odkaz-pre-starostu-png
21. november 2018

Dušan

Dnes je 21.11. a skladka ceste L.Novomestskeho je stale. Dokonca sa mi zda ze sa jedna rozrasta.
21. november 2018

Alexander Sobotovic

,,,nezdá sa ti...
To bude asi to nové kompostovisko a začal sa zvoz :-))
21. november 2018

Alexander Sobotovic

Pridám ešte kúsok z meilu k tejto téme...
Citujem:
S ľútosťou Vám oznamujeme,
že pri riešení podnetu Skládka lístia a igelitových vriec do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený.
Veríme, že Vás neúspech neodradí od pridania ďalších podnetov a ďakujeme za Váš záujem a spoluprácu, bez ktorej by riešenie podnetov prostredníctvom nášho portálu nebolo možné.
Pridajte Vašu reakciu
S pozdravom,tím domény www.odkazprestarostu.sk
Koniec citátu:
Neriešené podnety by som nenazýval neúspechom, ale skôr hanbou kompetentných !
21. november 2018

Dušan

Tak to bude uplne super. Budeme mat nablizku kompostovisko. Asi aj trat handlova - prievidza zrusia a zasypeme kolajisko..😁
21. november 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
na uvedenej križovatke bola táto skládka vyvezená, bohužiaľ, ako správne pisatelia píšu, vznikli nové kopy lístia aj v iných lokalitách, ktoré budú vyvezené podľa plánu aktivačnje činnosti v budúcom týždni (48. týždeň)

Nie je kapacitne v silách aktivačných pracovníkov a mechanizmov upratané lístie obratom vyviesť, táto činnosť sa vykonáva postupne a v závisloti ad množstva aktivačných pracovníkov a dostupnosti mechanizmov. Ďakujeme za pochopenie a zároveň žiadame obyvateľov, aby v prípade, že majú v pláne upratovať si svoje okolie, kde predpokladajú zvýšené množstvo odpadu vopred kontaktovali samosprávu a dohodli sa na podmienkach spolupráce. Môžete využiť emailovú adresu [email protected].

Vytváranie čiernych skládok je prietupkom podľa § 47 ods. 1 písm. d) z.č. 372/1990 Zb. priestupkoch, ktorého sa dopustí ten, kto znečistí verejné priestranstvo. Za tento priestupok je možné uložiť blokovú pokutu vo výške 33 €. Kontaktujte MsP Handlová,24 hodín denne tel: +421(0) 905 499 384 a ak ste svedkom takejto činnosti, oznámte to hneď.

V oblasti implementácie veľkého projektu mesta Kompostáreň Handlová je mesto vo fáze, kedy je vybudovaná kompostovacia plocha, technické zázemie je dodané, nastavuje sa systém zvozu a triedenia ďalšej zložky - biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu (BRKO). Projekt bude finančne ukončený do konca roku 2018, triedenie BRKO začne v spolupráci s obyvateľmi v prvom štvrťroku 2019. V prípade produkcie kvalitného kompostu by tento mohli následne Handlovčania využiť.

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
23. november 2018

Dušan

Prievidza kompostaren ma, nebolo by rozumne rozmiestnit kontajnery na BRKO a kym si v handlovej nevybudujeme, tak to vozit do prievidze ako oni sem vozia KO??

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania