Cyklotrasa

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Miroslav 31. októbra 2018

Dobrý deň :)
Chcem sa opýtať ci mesto nemá na plane vybudovať takúto cyklotrasu ako je v ostatných mestach :)

31. október 2018

Alexander Sobotovic

Výstavba cyklotrás je pekná vec, ale neviem si predstaviť trasu,kadiaľ by mala cez Handlovú viesť.
Veľké prevýšenia, úzke cesty, hlavná cesta preťažená.... Využiť pre tento účel by sa snáď dala "rematská "lesná cesta, alebo cesta na bývalé 3 studničky. Ale to sa zas nemusí páčiť majiteľom a správcom lesov . A určite by ju ofrfľali aj samotný cyklisti, lebo nepôjde tam, kam oni chcú.
02. november 2018

Lubino Blaho

Miro, neviem čo presne máte na mysli, klasickú asfaltku na cesťák? To tu nikdy ani nebude, Handlová je v kotline dookola samé kopce. Jediná alternatíva by bola cesta do PD popri Handlovke, ale tam je toľko vlastníkov pozemkov že ....Cyklotrás na horák je tu v okolí HA veľa, a dokonca je to aj už dosť slušne označené.
21. november 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
na základe výsledkov dotazníkového prieskumu v predchádzajúcom období, ktorý spracovávalo Združenie obcí handlovskej doliny, bola navrhnutá trasa cyklotrasy popri toku Handlovky, ktorú podľa nových zistení bude možné zrealizovať iba v inje trase z dôvodu majetkoprávnych vzťahov. Zámer vybudovania cyklotrasy je náročný, je zaslaný na Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý v súčasnosti rieši veľký projekt Vážskej cyklotrasy.

Trenčiansky samoprávny kraj ako zadávateľ, vyhlásil výberové konanie na spracovateľa štúdie uskutočniteľnosti, boli vykonané obhliadky v teréne a navrhnuté riešenia.

IROP v súčasnosti podporuje aj mestské cyklodopravné trasy. K tomuto zámeru prebehli tiež pracovné stretnutia, avšak budovanie takejto cyklotrasy z dôvodu bezpečnosti, vysporiadania pozemkov a nepostačujúcej šírky pruhov je z hľadiska platnej legislatívy v Handlovej značne komplikovaný.
Veríme, že sa postupne sa podarí zabezpečiť kvalitnejšie označenie jestvujúcich cyklotrás v okolí mesta v krátkej budúcnosti.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania