Otravný reflektor.

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Peter 07. novembra 2018

Dobrý deň , reflektor, ktorý si nainštalovali na železnici, nám v bytovke na Železničiarskej robí "radosť" a každú noc nám v pravidelných 20 - 40 sekundových intervaloch vyblikáva v noci do okien. Chlapec už nemôže spávať, svetlo sa odráža od stien. Tu nejde o to, že nám niekto poradí žalúzie. Zasahujú do nášho súkromia. Žiadame, aby daný reflektor otočili iným smerom a neobťažovali ľudí. Alebo to máme chápať ako pridaný bonus k nájomnému? Cítime sa ako v pracovnom tábore, kde dávali na ľudí pozor...

08. november 2018

Erika Budovičová

0908 715 975 to je číslo na elektrikárov, zavolajte im a povedzte aký mate problém
09. november 2018

Alexander Sobotovic

Pani Erika, to je číslo na elektrikárov bytového podniku. Pochybujem, že si ich železnica pustí do kapusty :-)
10. november 2018

Erika Budovičová

ja viem komu patrí tomu číslo, len treba sa niekde odpichnuť, keď vám povedia že oni to nemôžu, možno vám poradia na koho sa obrátiť,
10. november 2018

Alexander Sobotovic

Tu pomôže asi len oficiálna požiadavka / sťažnosť na ŽSR. Ale je dosť možné,že odpíšu: Predmetné osvetlenie je vyhotovené podľa príslušnej normy a jeho prítomnosť je nevyhnutná vzhľadom na bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy.... a tým sa to skončí.
10. november 2018

Peter

Ďakujem, že sa zamýšľate, ako nám pomôcť, ako postupovať. No my nie sme vedenie mesta, ani poslanci a nemôžeme vstupovať do jednania s organizáciou.
Verím, že tieto voľby nastavia zmenu v meste a bežný občan nebude iba voličom. Ale bude plnohodnotným občanom mesta, majúci rešpekt a úctu ním zvolených zástupcov, ktorých fakticky platí zo svojich daní.
Nie je to verejné osvetlenie, ale na stĺpe verejného osvetlenia, cca v druhej tretine odspodu je namontovaný reflektor. Je síce sklopený, ale otočený na bytovku. Obťažuje a zasahuje do súkromia osôb, ktorých sa to týka.
10. november 2018

Erika Budovičová

práve preto so treba ohlasiť u elektrikárov a budete vedieť ako ďalej
13. november 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
reflektor je umiestnený v areáli Bane Handlová. Požiadali sme spoločnosť o stanovisko, ktoré uvádzame nižšie.

Hornonitrianske bane Prievidza doposiaľ neevidovali žiadnu sťažnosť na jeho prevádzku. Akonáhle sme dostali podnet občana, situáciu sme preverili a operatívne prijali opatrenia na odstránenie problému. Už dnes 13. novembra 2018 bude blikajúce svetlo odstránené výmenou žiarovky a reflektor bude nasmerovaný tak, aby osvetľoval len koľajisko a nezasahoval do súkromia obyvateľov na Železničiarskej ulici.

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania