Rekonštrukcia plavárne

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Anton Zvolensky 12. novembra 2018

Je už verejným tajomstvom v Handlovej ako pri rekonštrukcii krytej plavárne a letného kúpaliska prebieha rekonštrukcia plynovej kotolne, preto sa chcem spýtať: Ako mesto kontroluje uvedenú rekonštrukciu plynovej kotolne? Zároveň sa chcem spýtať, prečo zdrojom tepla pre krytú plaváreň a kúpalisko nie je geotermálny vrt prostredníctvom tepelného čerpadla? Samozrejme plynová kotolňa by zostala ako záložny zdroj tepla.

20. november 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
vaše otázky smerujú na investora stavby, ktorým sme otázky preposlali. Nižšie uvádzame odpoveď:
V areáli plavárne mesta sa buduje nová elektráreň, pričom sa počíta i s využitím zvyškového tepla na zabezpečenie vykurovania plavárne. V novom roku je v pláne vybudovanie prepojenia termálneho vrtu s plavárňou a využitie termálnej vody na vykurovanie bazénov.
S pozdravom



Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
22. november 2018

Anton Zvolensky

Dobrý deň,

geoetermálny vrt nie je možné využiť na vybudovanie geotermálnej elektrárne. Preto sa domnievam podľa odpovede investora, že ide o plynovú elektráreň. A prepojením termálneho vrtu s plavárňou a bazénmi je možné bazény len napúšťať termálnou vodu. Vykurovať bazény termálnou vodou o teplote, ktorú má, ide len prostredníctvom tepelného čerpadla resp. kaskády tepelných čerpadiel. Preto odpoveď investor je zavádzajúca a vôbec neodpovedal na môj dopyt, prečo zdrojom tepla pre krytú plaváreň nie je využite geotermálného vrtu prostredníctvom tepelného čerpadla. Domnievam sa, že budovanie plynovej elektrárne ako zdroja tepla, keď tu máme geotermálny vrt o tejto kapacite je technický nezmysel a skôr tu prevážili iné záujmy - odpovedzte si Handlovčania aké?
22. november 2018

Anton Zvolensky

Preto považujem môj podnet za nezodpovedaný a tým aj za nevyriešený!!!

S pozdravom

Anton Zvolenský

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.