Dimitrovova-strom-zlomený konár

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Tomáš 11. januára 2019

Dobrý deň vám prajem. Mám na vás veľkú prosbu s ktorou si nevieme dať rady už rok. Ide o stromy v škôlke na dimitrovovej sú označené a s pani zástupkyňou škôlky sme dohodnutý a ona sama poslala žiadosť na mestský úrad a dodnes sa nič nedeje! Prosím vás ako rodič pretože sa bojím o svoje dieťa a samozrejme aj o detičky v škôlke keďže sa tam chodia hrávať po tom ako tam robím už 3 roky brigádu(vyčistil som to od bordelu a od krovia,kosím)a mozu sa tam sánkovať a v lete hrať. Pani zástupkyňa vie o všetkom veď onedlho tam bude chodiť aj môj synček. Dokonca som navrhol pani zástupkyňi že tam nasadim stromčeky egrešov spolu s ríbezľami aby sa mohli detičky cez leto osviežiť napríklad. Lipa je nebezpečná a ostatne stromy tiež.po búrkach su metrove konáre navôkol.Ďakujem vám pekne za ochotu!

17. január 2019

Aďa

Dobrý deň,súhlasím s vami tento problém riešime už roky a stále sa len čaká kým sa nestane nešťastie...jedná sa o lipy a tiež gaštan pod ktorým sa detičky hrávajú...každému je to ľahostajné...spisovala sa už aj petícia no márne...takže čakáme naďalej...
17. január 2019

Tomáš

Dobrý deň! Samozrejme že to treba riešiť ved to je choré aby stály 15m stromy pri plotoch! A presne smialy sa ako primitívny a 20 rocny zasran povie ze je vsetko v poriadku! Onedlho pojdem opäť na mestky urad a uvidim čo povedia pretoze stromy su uz od leta oznacene!
18. január 2019

Aďa

Aj nám sa smial jeden dotyčný čo to má na starosti tak som povedala že to budem medializovať ak sa stane nešťastie a uvidíme kto sa potom bude smiať...aj tu bol už uverejnený príspevok v júli 2018 na základe ktorého bol hneď aj príspevok v RTV Prievidza akože sa niečo rieši...a dodnes nič...všade samá ignoracia...
18. január 2019

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
v areáli materskej školy bolo uskutočnených postupne viac výrubov stromov z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti detí.
V súčasnosti sú označené stromy, (ako uvádzate) v štádiu riešenia. Na základe posúdenia bude vykonaný výrub stromov, ktorého termín určujú kompetentní odborníci. Odd. výstavby, ref. ŽP inicioval už posúdenie arboretstom. Na základe posúdenia bude navrhnutý postup ošetrenia stromov

V areáli materskej školy sa v uvedenej lokalite v blízkosti označených stromov deti nezdržiavajú. Zároveň sa pristúpilo sa k opatreniam v intenciách dodržiavania zvýšenej bezpečnosti ochrany a zdravia detí.
S pozdravom


Kto? Odd. výstavby MsÚ Handlová, MŠ
Kedy? 1. štvrťrok 2019

PaedDr. Anna Neubauerová, zástupkyňa elokovaného pracoviska, Ul. Dimitrovova 374/24, Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
18. január 2019

Tomáš

Dobry den prajem! Nezdrziavaju? Ako taku hlupost moze niekto povedat! Presne pod oznacenymi stromami! Je to jediny kopcek kde sa sankuju, hned vam poslem fotky! A cez leto hravaju schovavacky! A tie stromy ohrozuju aj moj majetok a a bezpecnost! Ked su oznacene tak treba to dat prec a bude pokoj a istota ze sa nic nestane!
18. január 2019

Aďa

Stále sa tam hrajú ,je to riadna hlúposť...celú jeseň si aj zbierali gaštany pod stromami a hrajú schovávačky pod stromami...jedine že by mali zákaz od dnešného dňa..
18. január 2019

Tomáš

Neviem kde mate ten gastan ale ja viem co pisem a hovorim a stojim si za tym. A ako je niekto mudry ja som chytrý! Zakaz? Preco by mali davat zakaz a ked si to vsimnem zistim kto ho dal a potom sa budem uz bavit trosku inac, lebo ma nebavia stale dookola pocuvat hluposti pre ludi ktory uveria vsetkemu! Viem ako to chodi! A ja ked nieco slubim tak to aj splnim ako aj s tými egresmi, cucoriedkami, udrzbou, kosenim! A nemusel by som to robit!
18. január 2019

Aďa

Máte pravdu je to tak...ja už roky riešim a nič..."naše" stromy sú pod kopcom po vašej pravej strane...
31. marec 2019

Tomáš

Dobrý deň vám prajem!vcera som bol trošku upratať za plotom v škôlke a lipa ktorá mala ísť dole, kvôli ktorej tu bola aj regionálna televízia stále stojí! A všimol som si že dokonca je prasknutá. Prosím vás to sa vážne musi niečo stať aby sa niečo robilo? Veď v reportaži sa hovorilo úplne niečo iné!
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Váš podnet už bol riešený pod iným číslom (66674) kde sme informovali, že lipa sa spílila v auguste 2019.
https://www.odkazprestarostu.sk/handlova/podnety/66674/1-maja-strom-napadnuty

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania