Hviezdoslavova-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Dušan 28. februára 2019

Dobry den. Chcel by som sa spytat, ci si mesto uvedomuje ze mame po cestach a chodnikoch nasypane neskutocne mnostvo strku. Pridu dazde, a vsetok strk bude v kanalizacii a ta sa nakoniec zanesie. Neviem ci sa pohybujem po zlych cestach, ale vazne som nevidel za tieto posledne dni vysavac. Ja som pozametal pred domom, cca 25m chodnika a polovica cesty a naplnil som plny furik!!! Je toho statocne nasypane.

01. marec 2019

Helena

Hádam sa ten pozbierany štrk aj dakde využije.. Bolo treba, smykalo sa, boli sme radi, že sme prešli bezpečne, nedá sa všetko naraz, auto je jedno,no čo už, budú čistiť šachty. My okolo domov si to robíme automaticky, domy bez správcu, domov nika čakajú...
01. marec 2019

Dušan

Ale ja viem ze to nejde naraz ocistit. Ale videli ste tento tyzden niekde zametacie auto? ja som chodil cely tyzden do mesta, a nikde som ho nevidel. a zacina prsat, a kanalizacia sa bude plnit.
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
koncom minulého týždňa samospráva mesta informovala o začiatku čistenia mestských komunkácií.
Článok: Kamienky preč, začína sa s ich intenzívnym upratovaním z handlovských ciest nájdete v aktuálnych oznamoch. Čistiť sa bude aj Ul. Hviezdoslavova.

Zimná údržba je stále v pohotovosti a i keď sneh a mráz ustali, mechanizmy sú pripravené aj na takúto prípadnú klimatickú zmenu. Do konca januára mesto Handlová vynaložilo na zimnú údržbu približne 70 tis. Eur.

Keďže dlhodobé predpovede počasia zatiaľ nepredpokladajú zvýšený nápor zrážok, iba občasné sneženie s menším počtom snehových zrážok, a v meste stúpa v niektorých lokalitách prašnosť, mesto pristupuje k upratovaniu posypového materiálu z mestských komunkácií.

Od pondelka 4. marca 2019 môžete stretnúť na mestských komunikáciách v lokalitách kde premáva MHD dve zametacie vozidlá a ľudí zamestnaných na aktivačných prácach. Po vyčistení týchto trás sa bude pokračovať začiatkom týždňa v lokalite Malá Hôrka, t.j. ulice L. Novomestského, Hviezdoslavova, kpt. Nálepku, Banícka kolónia, Ligetská, Štrajková a na hlavných smeroch zo sídliska MC do mesta, t.j. ulice Športová a Železničiarska.

Po skončení sa bude systematicky pokračovať na sídlisku Morovnianska cesta a Okružná vrátane medziblokových komunikácií, ďalej sídlisko Mostná, ulice ČSA, Mierové námestie, 1.mája, Parková, Pstruhárska, Údernícka, Lipová, Cintorínska, Duklianská a všetky ulice za budovou spoločnosti GeWiS. Ďalší harmonogram čistenia budeme postupne zverejňovať.
S pozdravom
Kto? Mestská organizácia HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o.
Kedy? Približne 2 týždne

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie a marketingu MsÚ
06. marec 2019

Marta Nguyen

pokiaľ sa dá kamienky pozametáme a nechápe na kôpkach, ja to robím rak, a videla som susedov naložiť do fúrika a niekam si odviezol. Žeby okolo garáže? aby nemal blato?
07. marec 2019

Dušan

Ja som si pred domom samozrejme pozametal, nespravil som kopky, ale som to nalozil na furik a vyuzil na nieco podobne ako pisete. Clanok som pisal 27.2. a upozornoval som na stav aky bol. Na stranku mesta pani hovorkyna pisala az 1.3.2019. Pocasie hlasili dazdive, ale nastastie sa to nepotvrdilo. Islo len o to, ze ak by zacalo prsat intenzivnejsie, vela strku by sa dostalo do kanalizacii mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania