Československej armády-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Ján 20. mája 2019

Zdravím,problém spočíva v neustálych vibráciách prenášajúcich sa 24/7 do bytových priestorov činžáku od obchodu Jednota.Navrhovali sme postupné vypnutie zdrojov hluku z obchodu,aby sa zistil konkrétny zdroj šírenia vibrácií do bytu(vonkajšie ako kompresor/klímové boxy,vnútorné ako mraziaky/stropné klímové vrtule),k pochopeniu zámeru nedošlo.Po 2mesiacoch podávania podnetov na pobočku,sa zmohli prísť ukľudniť vonkajší kompresor,ktorý už nieraz strpčoval život svojim hlukom. Ďalším krokom bolo vraj doinštalovanie gumových silentblokov na niektorý z vonkajších klímových boxov,nič sa nezmenilo,neustále sa dá pozorovať tvorenie trhlin v stene medzi izbami a o VPLYVE NA ĽUDSKÝ ORGANIZMUS sa nejdem ani rozpisovať.Z pohľadu zákazníka je v obchode,v porovnaní s inými v meste,priam citeľný hluk.

17. máj 2019

Ján

K tejto neznesiteľnej situacii došlo v poslednych mesiacoch, potom čo odstránili jeden z dvoch kompresorov a vynahradili si to pravdepodobne klímou,ktora hučí v obchode bez prestávky deň a noc. Od konca marca je to niečo neuveriteľné, obe izby sú pod vibroakustickým tlakom a zahráva sa to so zdravím. Preto žiadame prevádzku o bezodkladné vyriešenie situacie.
20. máj 2019

Judit Gavlíková

Je to určite strašné tam bývať. Ja by som riešila aj v COOP Jednota, alebo na Ústave hygieny a epidemiológie v Prievidzi, bojujte, nedajte sa.
22. máj 2019

Judit Gavlíková

Opravujem sa . Nie ÚHE. Obráťte sa na Regionálny ústav verejného zdravotníctva - oni sú kompetentní v otázke riešenia boja s nadmerným hlukom.
22. máj 2019

Judit Gavlíková

Poprosím adminku opraviť v mojom príspevku slovo "ústav", správne je "úrad" vo vete Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ďakujem za pochopenie.
22. máj 2019

Ján

Ono sa to nejaví ako nadmerný hluk, vo vonkajšom prostredí sú po spomínaných udržbách zanedbateľné zvuky od kompresora aj klímy, ale skôr nizkofrekvenčny zvuk, vibrujuci dunivý, jak neustále sa točiaca vrtula, v oboch izbách nad jednotou, v kuchyni neni registrovatelný. Včera sme mali možnosť po osobnom strete s energetikom od jednoty, aby sme im v noci vypli hlavny istič, čo v skutočnosti malo vypnúť komplet vsetky zdroje, aj vonku aj vnútri, z vonku prestali hučat kompresor aj klimove boxy, dovnutra nik nevidel. Cez deň nemalo význam postupne vypínať zdroj po zdroji z vnútornej časti, keďže bol neustaly hluk od kosičov trávy po celom okolí, jak naschvál. Preto nám udelili tú možnosť vypnúť ich vo večerných hodinách. Vypnutie trvalo max 5min, no ku podivu neustále to hučalo a hučí.
22. máj 2019

Ján

Po dnešnom jednani s ďalšími energetikmi, sme dostali informáciu, či nie je v našom obytnom dome zle vyregulovaný systém ústredného kúrenia, isté pochybnosti tam sú. Radiátory vydávajú v nočných hodinách v okolí termostatických ventilov šumenie aj keď sa nekúri (dnes napr celu noc az do cca 17tej poobedia).
23. máj 2019

COOP Jednota Prievidza

Ako už aj pán Ján spomínal, snažili sme sa vyriešiť túto nepríjemnú vec k obojstrannej spokojnosti. Všetky naše zariadenia na predajni boli na krátky čas vypnuté a aj napriek tomu spomínaný hluk neustal. Veríme, že sa Vám podarí nájsť zdroj tohto hluku.
25. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedeným podnetom sa zaoberali zamestnanci COOP JEDNOTA v spolupráci s dopisovateľom.
Nižšie uvádzame odpoveď:
Po podnete sťažovateľa sme sa snažili byť počas zisťovania zdroja rušivého zvuku voči nemu maximálne ústretoví. Naposledy sme sa s ním stretli v prevádzke 21.5.2019. Dohodli sme sa, že vo večerných hodinách, po zatvorení predajne na niekoľko minút bude vypnutý hlavný istič napájania el. energie, čo bolo aj vykonané. O 21:30 h obyvateľ telefonicky následne oznámil, že zdroj rušivého hluku nevychádza z našej predajne, nakoľko po vypnutí el. energie hluk v nezmenšenej intenzite stále pokračoval. Týmto zistením považujeme tento problém pre nás za skončený.

COOP Jednota Prievidza SD
Kto? COOP JEDNOTA

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie a marketingu MsÚ
28. máj 2019

Ján

Vyriešené to určite nie je, to preukážu až merania v blízkej dobe .
31. máj 2019

Michal

Nechapem, ako ste mohli tento podnet oznacit za VYRIESENY, ked podla toho, co pise stazovatel sa len zistilo, ze zdroj,,vybraciii,, nie je COOP jednota, ale nieco ine. Co tak pomoct ludom co tam ziju so zistenim zdroja hluku? to je podnet na samosprávu..ak to vlastne niekto z nich aj cita..
26. september 2019

Ján

Kompetentných zdravie ľudí v tomto meste nezaujíma Michal.
Od 19.9. 2019 nestačí zápasiť len s dunenim, ktore sa neraz dá počuť aj cez cely dvor vo vonkajšom prostredí od komínov kotolne spadajucej pod Kmet-a, ale aj s podivným nizkofrekvenčným piskotom naprieč celym bytom. K meraniu hygieny v letnom období spomeniem len toľko, nad tým sa uz nejeden človek naprieč Slovenskom len pousmial, u nás to nebolo inak , viac než zbytočné čakanie cez mesiac na meranie ničoho , keďže ti ludia s prepáčenim kukali na mňa jak na mimozemšťana, keď sa spomínal pojem škodlivý nizkofrekvenčný zvuk, ale tak či tak ďakujeme za snahu riešiť problém so spomínanou jednotou. Našťastie nik sa nesnažil vec zjednodušit a hodiť problém na uši sťažovatela (ako som sa dočítal so skúseností ľudí po Sr) ,našťastie vyšetrenia uší dokazujú "zatial" zdravý sluch . Môžem odporučiť preštudovat si dokumenty najväčšieho odborníka na túto tému škodlivých pazvukov, pána Žiarana z technickej univerzity v Ba, má o tom nejednu knihu. A preto sa predpokladá , že keďže po spolupraci s jednotou sa problém nevyriešil (žiaľ tu velmi rýchlo označený ako vyriešený) a začal sa stupňovat opäť vo vykurovacom období , zádrhel môže byť v opačnom smere a to v oblasti kotolní , ktoré sú tu dve, hlavná s komínmi (Kmet) a súkromná v poslednom vchode nášho činžáku (Handimex).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania