Námestie baníkov-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Andrew 18. septembra 2019

Dobrý deň.
Zrekonštruované námestie sa mi veľmi páči, no nejaké problémy sa predsa len dajú identifikovať. Jedným z nich sú vzduchom vedené viaceré káble rôzneho druhu hlavne ponad pešiu zónu pred radom obchodov a prevádzok - viď priložené fotografie a na nich hlavne žlto vyznačené oblasti. Tieto káble sú neupravené, veľmi nevzhľadné, prevísajúce a niektoré vedú dokonca aj po strome! Týka sa to nielen vyznačených oblastí, ale aj káblov vedúcich ponad celé námestie!

Žiadam týmto mesto resp. príslušných vlastníkov, ktorých sa tento problém týka, o maximálnu úpravu káblov, či ich spojenie do jedného zväzku alebo prípadné úplné odstránenie.

Opakujem, káble sú veľmi nevzhľadné a malým úsilím sa docieli veľké zlepšenie, len káble treba upraviť naozaj dôsledne!

Ďakujem

18. september 2019

Judit Gavlíková

Tie káble sú problémom nielen námestia, ale celého mesta. Keď pozriem u nás z okna, tiež si pripadám ako v Amerike. aj tam je to " tu kabel, tam kabel". Súhlasím s Andrewom.
19. september 2019

Brano

A co vam este vadi??? Na ceste je strk, v parku rastie trava, rano vam svieti slnko do okna, susedov pes steka... Ludia bozi, co sem pisete taketo stupidne staznosti, zamyslite sa trosku nad sebou. Ved to je na smiech a plac zaroven.
19. september 2019

Judit Gavlíková

Mne vadí všetko, čo špatí mesto.
20. september 2019

Olli MH

S tými káblami je to pravda, ale na zamyslenie je tu skôr niečo iné ...
23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za Váš podnet. Mesto Handlová v budúcnosti plánuje zmenu vedenia káblov, ktoré má vo vlastníctve. Vzdušné vedenie káblov sa zrekonštruuje na podzemné vedenie. Ostatné káble majú svojich správcov a nie sú vo vlastníctve mesta.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová
23. september 2019

Andrew

Ďakujem za odpoveď samospráve, ktorá ma ale v žiadnom prípade neuspokojila!

1. "Mesto Handlová v budúcnosti plánuje zmenu vedenia káblov, ktoré má vo vlastníctve. Vzdušné vedenie káblov sa zrekonštruuje na podzemné vedenie."
Kedy v budúcnosti, aspoň približný termín?
Prečo sa neurobila aspoň príprava v podobe nejakých chráničiek/potrubia pri rekonštrukcii námestia?

2. "Ostatné káble majú svojich správcov a nie sú vo vlastníctve mesta."
Pekne alibistická odpoveď!
Ja som sa nepýtal, kto tie káble vlastní, ale aká bude náprava problému?!!
Takže ak niektoré káble nie sú vo vlastníctve mesta, mali by ste ich Vy, ako zástupcovia samosprávy, kontaktovať a nariadiť im nápravu!
23. september 2019

Andrew

A Brano, keď sa dosmeješ a doplačeš, napíš konkrétne, čo stupídne je na tomto príspevku?
23. september 2019

Andrew

Citujem odpoveď v mojom maily:
"Oznamujeme Vám, že podnet Námestie baníkov-Verejné služby-iné bol označený ako uzavretý.

Tento status prideľujeme podnetom, ktorým nie je možné jednoznačne prideliť na základe odpovede od samosprávy či aktualizácií a komentárov od užívateľov žiadny z iných statusov.Status mohol byť podnetu pridelený z niekoľkých dôvodov:

Podnet bol vyriešený, avšak bez zásahu samosprávy. Vyriešil ho čas (napr. zmena počasia), alebo iný subjekt (napr. dobrovoľníci).
Samospráva nesúhlasí s riešením navrhovaným zadávateľom podnetu a k tomuto rozhodnutiu uviedla zrozumiteľné argumenty."

NEMÁM SLOV, FAKT MA TO TU PRESTÁVA BAVIŤ!!!
A TO MÁME NOVÉ, NAJSPRAVODLIVEJŠIE, VŠEVEDIACE, SUPER VEDENIE MESTA S NOVOU PANI PRIMÁTORKOU, TAKŽE NECH SA PÁČI!
VIDÍM, ŽE NEMÁ ZMYSEL MRHAŤ ENERGIOU A VOĽNÝM ČASOM NA PRIDÁVANIE PRÍSPEVKOV, KTORÉ SÚ SAMOSPRÁVOU ODBITÉ ALIBISTICK7MI ODPOVEĎAMI A UZAVRETÉ AKO VYRIEŠENÉ, NESKUTOČNÉ!!!
24. september 2019

Olli MH

Fakt pekne napísané "Ostatné káble majú svojich správcov a nie sú vo vlastníctve mesta".

Spomínam si na obdobie (15-20 rokov dozadu), keď nám do MH zaviedli "NOVÝ"telefónny kábel. Potom distribútor TV vysielania natiahol "káblovku" a vznikla prvá pavučina káblov krížom-krážom cez záhrady, stromy, strechy domov a samozrejme aj ponad cesty. Po znefunkčnení- dožití tejto káblovky (ktorá aj tak nikdy poriadne nešla) prišiel druhý TV macher a natiahol si svoje nové lepšie káble (kvalita signálu tiež nestála za veľa). Vznikla druhá pavučina. Prišla inovácia šírenia signálu a tak naťahali ďaľšie - tento krát už optické káble (tie ale nikdy ani nezapojili...). Všetky tri sústavy pavučín teraz visia nefunkčné zo stľpov, namotané v klbách na plotoch a strechách a sem tam smetiari nejaký ten ovisnutý kábel ponad cestu strhnú pri prejazde s kukavozom. Dotyční kábloviazači sa k nim nehlásia ani po niekoľkonásobných urgenciách....
Takýto - a možno že aj úplne rovnaký scenár majú aj mestu nepatriace káble nad námestím. Dopátrať sa majiteľa bude problém, lebo už takmer všetko beží na bezdrôtovej technológii a načo by si robili ďaľšie náklady.... Treba spraviť tichúčku jesennú/jarnú prerezávku a budúce leto už budeme mať pekný výhľad na oblohu aj z námestia. A určite tie káble nikomu chýbať nebudú....
04. október 2019

Olli MH

Asi sa stal malý zázrak.
Včera (3.10.) v našej štvrti odstránili jednu z pavučín zo stĺpov el.vedenia. Boli to naposledy naťahané káble od DIGI. Myslel som si,že to boli optické - písal som o nich v predch.príspevku, ale jeden z demontérov ma informoval, že to bol iba kvalitný samonosný koaxiál...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania