Pekárska-zábradlie-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Neaktívny účet 30. septembra 2019

Jedná sa o poškodené zábradlie na mostíku nad traťou za žel.stanicou v smere do H.Štubne.Mostík naväzuje na chodník popri plote,ktorý využívajú zamestnanci Agro Rybia Farma pri ceste do a z práce.Ako vidno na fotke,je tu vysoké nebezpečenstvo úrazu.Ďakujem.

01. október 2019

Mikulaš Pukač

Je to ako priechod pre samovrahov, alebo pokus o železo do zberu.
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
Oslovili sme kompetentných a hneď ako budeme mať odpoveď, Vám ju posunieme.
Kto? HBP Prievidza

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová
02. október 2019

Mikulaš Pukač

Ja si myslím, že most je majetkom ŽSR (Železníc slovenskej republiky) a preto oni môže rozhodnúť o oprave.
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Stanovisko Hornonitrianskych baní Prievidza:
Uvedený most a prístupová komunikácia cez železničnú trať nie sú vo vlastníctve a ani v užívaní Hornonitrianskych baní Prievidza. Betónový mostík pre peších je umiestnený na KN-C parc. č. 4671 v k.ú. Handlová, ktorý je vo výlučnom vlastníctve SR - v správe Železníc Slovenskej republiky.
Z týchto dôvodov naša spoločnosť nie je zodpovedná za bezpečnosť prevádzky na tomto moste.
Zadná vrátnica do areálu Bane Handlová je uzatvorená. Nie je využívaná na vstup zamestnancov, či iných osôb do bane Handlová, ani do spoločnosti AGRO RYBIA FARMA. Na vstup do areálu Bane Handlová využívajú naši zamestnanci, či iné osoby výlučne hlavnú, resp. nákladnú vrátnicu na Štrajkovej ulici.

Na základe stanoviska a odporúčania HBP Prievidza sme oslovili hovorcu ŽSR.
Na odpoveď stále čakáme.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová
08. október 2019

Mikulaš Pukač

Tak ako som predpokladal. Železnice majú svoje územie, predpisy a dobu na odpoveď. Most bude mať asi v kompetencii sekcia mostov. Mesto by malo "v skrátenom" jednaní požiadať železnice aby opravu mohlo realizovať samo. Bolo by to v záujme bezpečnosti občanov.
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Stanovisko ŽSR
"Vo veci problémov s mostným objektom ponad železnicu v km 18,131 trate Handlová - Sklené pri Handlovej uvádzame, že daný objekt nie je v majetku ŽSR."

Vzhľadom na protichodné vyjadrenia, budeme preverovať skutkový stav a urobíme maximum preto, aby sme zistili, kto má spomínaný most v správe a koho bude potrebné osloviť, aby sa poškodené zábradlie mohlo opraviť.
Kto? oddelenie komunikácie a marektingu

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová
11. október 2019

Mikulaš Pukač

Nakoniec to ostane na Vás ako cesta pre ľudí.
24. október 2019

Olli MH

Tak,tak. Čierny Peter asi ostane v rukách mesta.
Dopátrať sa majiteľa bude tvrdý oriešok. O most stratili záujem oba oslovené subjekty, ktoré ho možno v čase rozmachu ťažby uhlia v našom meste aj spolu vybudovali....a načo budú zbytočne hľadať miesto použitia svojich ziskov tesne pred "smrťou". Uvidíme či ho bude mať vôbec kto zbúrať, keď to bude nutné kvôli bezpečnosti...
25. október 2019

Mikulaš Pukač

Most v minulosti určite slúžil aj na zásobovanie bane materiálom, možno aj mesto zvážalo materiál pre stavanie domov z lomu Kejbáňa. Určite je budovanie mosta zachytené aj na šotoch z výstavby železnice. Most využívali baníci ktorí chodili zadnou vrátnicou k fáraniu ale aj po vyfáraní keď chodili na pivo do Slovana alebo do Národného.. (Aj ja som tadiaľ chodil). To uvádzam len preto aby sa zodpovední za mesto prebrali, hodili tam dvojku a vyriešili tento banálny problém. Spolu s Rybnou farmou a Haterom by to mali opraviť a potom hľadať majiteľa. Riešenie problémov cez Odkaz pre starostu je katastrofálne. Už som to zistil keď som nahlásil inverzné rastliny, Krík za Hutirou sa stálu vyciera no patrí SPF a tak robotníci Hateru ho neodstránili hoci mali všetko potrebné jeho odstránenie (ľudí , náradie , odvoz).
09. november 2019

Mikulaš Pukač

Ako to skončilo?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.