Jána Vallu-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Helena 20. januára 2020

Prosíme o pomoc pri riešení opakujúce ho znecistovania verejného priestoru. Aktivačni upratali na jeseň, stále dookola. Prosíme, aby tam bývajúci aktivačni prac. tam boli vyslaní, oni sa poznajú navzájom, hádam takto sa to podarí naučiť deti, že keď kúpia v obchode, odbalia, vypijú, su tam koše, tam to patrí. My sa musíme na to pozerať, vieme kto to robí, ale nemôžeme ako sukromne osoby s tym nič urobiť. Chceme aj my chodiť a stať na zastávke MHD ako v meste, kde dennodenne zbierajú papieriky a ohorky. Radi by sme aj vedeli, či sa s výchovou zaoberajú aj v školách, nech sa s nimi prejdu učitelia v rámci vyučovania ako sa to nerobí, možno takto je tam pár detí čo budu upozorňovať mozno aj dospelých na to kam to patrí. Dávame podnet, prosime vás vymyslite dačo zodpovední, čo by sa dalo

29. január 2020

Mikulaš Pukač

Ešte to tam je?
29. január 2020

Mikulaš Pukač

Ešte to tam je?
30. január 2020

Helena

Nic sa nedeje, ziadna odpoveď, pribúda.
31. január 2020

Mikulaš Pukač

Nejako nefunguje "Odkaz pre starostu". Aktivační šurujú kachličky pred MsÚ až ich skoro zodrali a doma si nepoupratujú. Asi som sa zmýlil, keď mi vadilo, že starú kolóniu nazvali "Rómskou osadou" Je to asi podľa vzoru "Luník IX." (Neviem ani ako dopadlo zábradlie na viadukte),
02. február 2020

stefan [email protected]

Preco odsudzujete aktivačnych pracovnikov,Preco hned aktivačny by to mali upratat??? vsak to na robili ty naši spolu občania nech si to odpracu ten bordel,Nekdo narobi bordel alebo čiernu skladku drži te sa že to aktivačny to odpracu !!!!!!!!
03. február 2020

Mikulaš Pukač

Ja neodsudzujem aktivačných pracovníkov. Mám dojem, že väščšina aktivačných pracovníkov sú rómovia z Baníckej kolónii. Zodpovedný pracovník ktorý zadeľuje prácu, by si mal všimnúť aj túto časť Handlovej a na likvidáciu neporiadku určiť tých aktivačných, ktorí bývajú v tejto lokalite Handlovej. Určite by si poriadok vo svojom okolí ustrážili. Pred MsÚ sa upratuje permanentne. Je potrebné reagovať aj "Odkaz pre starostu", ktorý je uverejnený už 20. 1. 2020. Ešte raz zdôrazňujem, že aktivačných pracovníkov neodsudzujem, len sa čudujem, že sa problém rieši tak dlho.
04. február 2020

Mikulaš Pukač

Dnes som išiel MHD cez Banícku kolóniu. Oproti zástavke pri Hricovej pekárni je obrovský bordel, to je asi tá zastávka ktorá je na fotke. Ale to je nič. Na križovatke na Banskej medzi 6. a 7 radom to je neskutočné Vari tam nebývajú ľudia ale ... Ešte aj mačky si svoje exkrementy zahrabú. Skrátka to sa nedá ani komentovať.Neviem ale tie komisie čo majú riešiť týchto obyvateľov určite dostanú pruh.
05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš vecný podnet.
Problém s neporiadkom v danej oblasti evidujeme. Túto problematiku riešili a riešia v spoločnosti HATER HANDLOVÁ spol. s r.o. i príslušníci MsP a koordinátorka aktivačných pracovníkov.

V blízkosti tejto autobusovej zastávky nikto z aktivačných pracovníkov nebýva. Neporiadok robia hlavne deti, ktoré si v potravinách Ligeta nakúpia sladkosti a odpadky zahodia cestou domov. Opakovane priestory čistíme, dokonca upratujú aj pani predavačky z obchodu vedľa.

Príslušníci MsP v školách a škôlkach prebiehajú realizujú prevenciu zameranú na dodržovanie poriadku a čistoty, ako aj na recykláciu a to v školách aj v škôlkach.

MsP môže znečistenie verejného priestranstva pokutovať. V blokovom konaní môže za tento priestupok uložiť pokutu do výšky 33 eur. Vlani mestská polícia zistila 121 prípadov znečisťovania verejného priestranstva, z toho objasnila 35 priestupkov. Páchateľom príslušníci mestskej polície udelili pokutu, alebo ich napomenuli.

Dlhodobý problém občanov žijúcich v danej lokalite je možné čiastočne vyriešiť osadením betónových košov v prevedení antivandal, ktoré sa v meste osadzovali v roku 2017. Vtedy mesto investovalo do 60 ks košov za celkovo viac ako 13 tis. eur. Pokúsime sa i v tejto lokalite pristúpiť k osadeniu takéhoto koša v priebehu roka.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
Mestský úrad Handlová
05. február 2020

Helena

Vďaka, dnes sa to začalo, odpoved hore od mesta pravdiva, nesmieme sa len prizerat a nadavat na mesto..tu je miesto na to. Hater, pani vedúca aktivačnych ochotna všetko ako môžu v ramci možnosti, počasia.. Nechceme tu Lunik, ani ti medzi tymi co tam bývajú su cistotni handlovcania.
05. február 2020

Mikulaš Pukač

Neporiadok medzi 6 a 7 radom asi neurobili žiaci, lebo sú tam veľké fľaše od piva (Keltu).Ale ten neporiadok bol neskutočný. Preto som to napísal. (Neskúmal som to detailne, len za jazdy autobusom) Určite za to nie je zodpovedný HATER. Nie je to v košoch ale v ľuďoch. Reagoval som preto, že som v tejto lokalite žil a neporiadok tam nebol.Ďakujem za odpoveď na môj komentár.
09. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Osadené betónové koše pri zástavkávch MHD a vypílené kríky v jej okolí - foto v prílohe

Tím oddelenia marketingu a komunikácie
09. marec 2020

Mikulaš Pukač

Občas si dám okružnú cestu MHD a uvidím ako sa Vám darí. Držím Vám palce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania