Partizánska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Tibor 24. februára 2020

prístup záchranných zložiek do dvora bytovky sťažujú parkujúce vozidlá vo dvore aj pri trafostanici.V prípade príchodu hasičov by bolo nutné najskôr vypátrať majiteľov vozidiel,aby si ich preparkovali a až následne by mohli zasahovať.Stačilo by dať na príslušné miesto dopravnú značku zákaz parkovať a je po probléme.Nie však zákaz státia,lebo by to znemožnilo státie vozidiel pri sťahovaní sa nájomníkov,prípadne stáť vozidlám,ktoré prerábajú byty a odvážajú si tento odpad.To je jeden problém,s ktorým začínam riešiť niektoré situácie v meste.Dúfam v moju anonymitu,pretože zlé susedské vzťahy vedia narobiť veľmi veľa zla.

05. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Nakoľko je téma aktuálna pridávame stanovisko pani primátorky k danej problematike:
Mesto rieši parkovaciu politiku, začalo sa interne, bude sa pokračovať plánom dopravnej obslužnosti, následne VZN o parkovaní. Cieľom je budovať aj parkovacie miesta na čo hľadáme zdroje v tom biednom rozpočte, čo ešte tento rok máme kvôli záväzkom z minulého režimu. Prvé sa budú riešiť parkovacie miesta na Partizánskej, v rozpočte je aktuálne 15.000 € a v marci chceme pridať ďalších aspoň 8.000 € a súťažiť, vybudovať. Ideálne sa nám javia parkovacie domy, a možno keď bude mesto v lepšej finančnej kondícii, budeme ich môcť či z vlastných alebo úverových zdrojov postaviť. Môžeme ísť len postupne, zvažovať všetky vstupy, ako je aj bezpečnosť, preto dnešné cvičenie má veľký význam. Trend v severských a iných krajinách je práve zachraňovať zeleň, využívať inú alternatívnu dopravu. My sme inde, ďaleko pozadu. Parkovanie ešte nevyriešili dokonale ani v bohatších mestách, referenti z oddelenia výstavby cestujú po Slovensku a radia sa. Aby sme sa poučili zo skúseností z iných miest. Zatiaľ je naším čiastkovým cieľom upozorňovať majiteľov rodinných domov aby parkovali vo dvoroch, upozorňovať na bezpečnosť, tlačiť na majiteľov áut aby nestali pred vchodmi ale využili naozaj všetky iné plochy aj keď sú ďalej od ich činžiakov, postupne budovať parkovacie miesta v závislosti od financií, vyhotoviť plán dopravnej obslužnosti a nájsť spôsoby či investora na parkovacie domy. Téme budeme venovať aj diskusiu v RTV Prievidza.

Tím oddelenia marketingu a komunikácie
06. marec 2020

Tibor

Ja som navrhol riešenie problému.Myslím si,že až také veľké finančné prostriedky by sa nevynaložili na osadenie jednej - možno dvoch dopravných značiek Zákaz parkovať.Ak bude treba,tak ja osobne vykopem jamy na ich osadenie a sám ich aj zabetónujem,stačí mi ich dodať.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania