Morovnianska cesta-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Lenka 24. júna 2020

Dobry den, chcela by som upozornit na potrebu udrzby na pingpongovych stoloch a ich okoli vedla multifunkcneho ihriska na morovnianskom sidlisku. Za 10 rokov nebola vykonana ziadna udrzba, na stoloch je poniceny povrch, sietky su uvolnene, lavicka je sprachnivena, pretoze o nateroch mohla len snivat. Taktiez ked naprsi, tak pri stoloch stoji voda este niekolko dni. Bolo by fajn stoly osetrit, drevo na lavicke vymenit a doviezt nejaky strk, ktory by sa vysypal okolo stolov, nech tam nie je mocarisko. Stoly su oblubene, deti aj dospeli tam radi hravaju pingpong, bola by skoda, keby sme prisli aj o to malo, co tu na sidlisku mame. Dakujem.

25. jún 2020

Štefan Petrík

Naše mesto to vyrieši tak ako všetky preliezky,šúchaly a hočky po celom meste. Skrátka to všetko poodpilujú a deti nech začnú fetovať a fajčiť trávu.
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za zaslanie podnetu.
Koncom minulého roka bol mestu Handlová schválený projekt Revitalizácia vnútrobloku na sídlisku Morovnianska cesta. Celková revitalizovaná plocha mala dosiahnuť rozlohu 6556 metrov štvorcových, od predajne potravín a polikliniky až po multifunkčné ihrisko a druhý blok F. Na tomto území mesto malo zámer opraviť chodníky, verejné osvetlenie a obnoviť verejnú zeleň. Finančne najnákladnejšou položkou je v projekte vybudovanie detského ihriska, osadenie nového mobiliáru a plánované vodné prvky.

Ping-pongový stôl mal byť v rámci projektu vnútrobloku MC odstránený a nahradený iným mobiliárom. Preto neboli do opravy investované finančné prostriedky. Z dôvodu koronakrízy sú v tomto čase všetky investičné projekty, vrátane revitalizácie vnútrobloku pozastavené, nakoľko podľa prognóz dôjde k výpadku takmer 1 mil. eur v príjmovej časti mestského rozpočtu. O tom, či k realizácii projektu mesto Handlová pristúpi, sa rozhodne v priebehu niekoľkých mesiacov vzhľadom na ďalší ekonomický vývoj.

Na opravu stolnotenisového a ďalšieho mobiliáru v tejto lokalite nie sú v súčasnosti vyčlenené finančné prostriedky.
Ďakujeme za pochopenie.

tím oddelenia komunikácie a marketingu
02. júl 2020

Lenka

Dakujem za vycerpavajucu odpoved, ktorou ste ma (a urcite viacerych obcanov z nasho sidliska) ale vonkoncom nepotesili. O zamere revitalizacie vnutrobloku viem, tesim sa, ze je, alebo bolo, v plane nieco na sidlisku budovat, ale nevidim dovod na to, aby sa odstranovali prvky, ktore su plne vyuzivane ci uz detmi, alebo aj dospelymi. Na stranke mesta v prispevku o revitalizacii vnutrobloku mate napisane citujem "Obyvateľom však chýba priestor pre voľnočasové aktivity, postrádajú detské ihriská, ako aj oddychové zóny." Taktiez, ze zamerom je podporovat deti vo vonkajsich aktivitach. Odstranovanie vyuzivanych, nie nebezpecnych prvkov, mi pride v rozpore s tymi peknymi slovami v prispevku. Ano mame tu multifunkcne ihrisko, ale nie vsetky deti bavi kopat do lopty, alebo hadzat na kos. Chapem, ze kvoli Covid19 ma mesto vypadok v prijmoch, tak ako aj vsetci obcania. Par rodicov je tu ochotnych opravit pingpongove stoly a ich okolie na vlastne naklady, aby sa deti mali kde hrat a travit volny cas sportom. Na to by sme ale potrebovali prislub, ze tie stoly ostanu na svojom mieste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania