Československej armády-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 31. augusta 2020

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na motorové vozidlo, ktoré je dlhodobo odstavené na ulici CS armády, oproti Mototechne. Toto vozidlo tam stojì uz veľmi dlho. Ked napìšem že 10 rokov, tak asi ani nebudem daľeko od pravdy. Určite je už dávno bez platnej EK aj STK. Robì MsP, respektive iný kompetentný odbor niečo preto, aby toto motorove vozidlo po dlhých rokoch už konečne zmizlo z toho parkoviska?

03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet. Zaslali sme ho na preverenie mestskej polícii. Následne Vás budeme informovať.
Kto? Mestská polícia Handlová

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
06. september 2020

Milam

To že ste to zaslali mestskej polícii na preverenie to je ako vtip. Denne prechádzajú okolo toho auta niekoľko rokov, takže veľmi dobre o tom vedia. Ak nie, tak to už nie je vtip, to je na zamyslenie, že sa nechá auto takto zrásť s parkoviskom. A čo ich špecialistka ktorá vymyslela systém na odstraňovanie vrakov? Systém asi zlyhal, alebo zlyhala len schopnosť niektorych pracovníkov aj niečo aj vyriešiť.
18. september 2020

M&M

Nič???
30. september 2020

Marian

Československej armády-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Dobry den. Pred mesiacom som sa tu dal podnet ohladom dlhodobo odparkovaneho vozidla na ulici CS armady oproti Mototechne. Oddelenie komunikacie len odpisalo, ze sa vyjadri MsP Handlova. Uplynul mesiac... Potrebuju na vyjadrenie kolko, pol roka, ci este viac...???
30. september 2020

Odkazprestarostu.sk Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

Váš podnet sme opätovne zaslali samospráve na vyjadrenie sa.

S pozdravom

Tím odkazprestarostu.sk
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

automobil stojí na mieste od roku 2015. Mestská polícia označila vozidlo ako dlhodobo stojace vozidlo a nahlásila túto skutočnosť na oddelenie daní a majetku mesta.
V Handlovej je platné VZN č. 9/2013 o miestnych daniach, na základe ktorého môže mesto vyrubiť za dlhodobo odstavené vozidlo (aj v tomto prípade tak urobilo) daň za užívanie verejného priestranstva, za trvalé parkovanie vozidla mimo strážené parkovisko, pokiaľ je tam odstavené po zdokumentovaní viac ako 30 dní. Oddelenie daní a majetku mesta kontaktovalo majiteľa vozidla a vyzvalo ho na odstránenie. Majiteľ vozidla tak neurobil, preto mu pravidelne mesto vyrubuje daň za užívanie verejného priestranstva - trvalé parkovanie vozidla mimo strážené parkovisko. Sadzba tejto dane je 0,20 €/za každý aj začatý m2/za každý aj začatý deň.

Prieťahy v riešení odstraňovania takýchto motorových vozidiel sú predmetom diskusií a návrhov riešení viacerých mestských polícií, vrátane MsP Handlová. Aj keď má auto neplatné EK a TK, je to stále súkromný majetok, na ktorý nemá iný subjekt právo siahnuť.

Aktuálne mesto v spolupráci s príslušníkmi MsP pripravuje postup na odstraňovanie takýchto vozidiel z verejných priestranstiev v zmysle Zákona o odpadoch, v aktuálnom znení. Predpokladáme realizáciu v 1. polroku 2021 a po prijatí takéhoto postupu aj odstránenie uvedeného odstaveného vozidla.

Na základe aktívnej práce príslušníkov MsP sa od roku 2015 do 1. polroka 2020, podarilo odstrániť 70 odstavených motorových vozidiel, ktoré zaberali verejné priestranstvá.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
02. október 2020

Vlado Lolu

Aj pri Slovane tam stoja tri vozidla Gitroen a dva fiaty Ulise.A tiež chodia MP aj tri krat tadial.
04. október 2020

Milam

No skôr tadiaľ len 3x denne jazdia a z auta toho veľa nie je vidieť. Keby chodili, niečo možno aj zistia. Vaša odpoveď na riešenie problematickeho vozidla je opäť ako aj v iných prípadoch ukážkou ako sa čo nedá a ako čo neviete. Aj teraz sú možnosti na riešenie, ale ľahšie je napísať 2021, 2022....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.