Oprava chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Róbert 11. júna 2014

V septembri 2013 som na mestký úrad v hlohovci telefonicky žiadal o opravu chodníku pred bytovým domom Za poštou 16/B.Tam ma nasmerovali na VaTS Hlohovec kde som žiadosť na opravu telefonicky nahlásil opakovane. Bolo mi povedané že je to nahlásené p.Kutanovi.Dodnes nie je oprava chodníka zrealizovaná.Prosím o pomoc pri vyriešení tohto problému alebo aspoň mi poradte ako postupovať aby nám ten chodník opravili.Ďakujem

13. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, preverila som skutočnosti súvisiace s opravou chodníka. Podľa informácie Ing. Vavru, konateľa VaTS s. r. o., bol chodník celoplošne opravovaný. V tom čase tam boli nájazdy na kočíky, ktoré nepatrili mestu. V minulom roku ich vlastníci bytov odstránili bez toho, aby spôsob a zásah do chodníka konzultovali s jeho vlastníkom. Spätné úpravy však vlastníci bytov nezabezpečili. Podľa stanoviska VaTS s. r. o. je chodník funkčný, jeho používanie je bezpečné. Súhlasím s Vami, že pekne nevyzerá. Finančné prostriedky vyčlenené na tento rok boli určené na opravy, ktoré ohrozovali bezpečnosť občanov. Napriek tomu budeme ešte hľadať možnosť opravy . O ďalšom postupe Vás budem informovať.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka Msú
16. jún 2014

robo

ďakujem že budete hľadať ešte možnosť opravy.
Ale ten chodník sa opravoval takým podľa mňa čudným spôsobom.
Nás ako vlastníkov tiež nikto neinformoval o oprave chodníka a potom nám zaliali kanalizačné šachty a spomínané nájazdy pre kočíky.Neviem či bol taký veľký problém nás vlastníkov informovať že nový asfalt bude oproti starému vyšší aby sme si dali dvihnúť kan. poklopy a zdemontovali nájazdy pre kočíky.
09. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tak ako sme už uviedli, chodník bol celoplošne opravený na základe podnetu občanov, pretože oprava bola skutočne nutná z hľadiska bezpečnosti. Mesto Hlohovec však nemohlo odstrániť nájazdy na kočíky, ktoré neboli jeho vlastníctvom. Ich odstránenie zabezpečili vlastníci bytov až po oprave chodníka bez toho, aby vopred dohodli spôsob spätnej opravy chodníka so správcom komunikácií VaTS s. r. o. buď prostredníctvom domového dôverníka alebo správcu bytového domu. Chodník je bezpečný, prostriedky, ktoré boli v rozpočte mesta na rok 2014 vyčlenené na opravy komunikácií, boli použité na odstránenie nerovností na chodníkoch, ktoré ohrozovali bezpečnosť občanov.
Všetky aktivity vlastníkov bytov smerujúce k zlepšenie estetického vzhľadu okolia bytových domov je potrebné vždy vopred dohodnúť prostredníctvom spoločenstva vlastníkov bytov so správcom majetku mesta.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
10. júl 2014

robo

Chápem že nájazdy nemohli odstrániť ale nepochopím prečo nás ako vlastníkov alebo správcu na to neupozornili že ich zalejú asfaltom dali by sme si ich dole predtým.Takisto nám zaliali poklopy????Takže ak mi máme všetko konzultovať s mesto mohli by sa tým riadiť aj oni sami a konzultovať práce s vlastníkmi bytov alebo aspoň so správcom!!!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania