Fraňa Kráľa-neostrihané kríky

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Zuzana Vavrová 05. októbra 2020

V rámci bočných uličiek na Novej štvrti sú v križovatkách neostríhané kríky a sú už tak rozrastené, že prechádzajúce autá nevidia na križovatkách pri odbočovaní, či ide auto alebo nie. Ak kosia trávniky, mali by zároveň aj takéto kríky na križovatkách ostrihať tak, aby mohli vodiči cez ne prehľadne vidieť.

20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem.
Na fotkách zachytené okrasné trávy sa dynamicky menia počas celého roka. Okrasné trávy majú v každej fáze počas roka iné nároky na údržbu na rozdiel od kríkovej vegetácie. V tomto období sú najmohutnejšie a hlavne po dažďoch sa môžu trsy skláňať na strany ešte výraznejšie. Pred zimou je okrasné trávy vhodné zviazať a tak zabezpečiť pred vymrznutím a tiež rozpadnutím trsov. Suché časti sa zrezávajú k zemi až na jar, kedy opätovne rašia.
V prípade, ak sa zeleň nachádza na pozemkoch mesta, bude adekvátne ošetrená a pripravená na prezimovanie.

Ďakujeme za podnet.

Referentka pre zeleň, ochranu prírody a krajiny
20. október 2020

Zuzana Vavrová

Dúfam, že sa táto vec sa vyrieši skôr ako príde k dopravnej nehode - stretu áut, zrazenie bicyklistu, alebo chodca. Potom sa to určite promtne vyrieši. V prvom rade by vám malo záležať na bezpečnosti obyvateľov mesta a nie riešiť nebezpečné situácie až keď sa stanú. V tomto prípade najlepšie riešenie je vyrúbanie takýchto nebezpečných rýchlorastúcich kríkov zasadených v križovatkách. A na to nemusíte čakať ani na jar - pretože choďte sa tam pozrieť a uvidíte neprehľadnosť križovatky na vlastné oči.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.