Šoltésova-realizácia optickej siete od Telekom

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Peter Kuruc 19. januára 2021

Dobrý deň , chcel by som sa spýtať v akom štádiu je výstavba optickej siete od operátora Telekom (INS_FTTH_HC_HLOHOVEC_2.časť_SvatoPeterska) resp. výmena nadzemných telefónnych káblov , pretože v roku 2018 nám prišiel do poštovej schránky dokument či so stavbou súhlasíme. Rýchly internet je v tejto mestskej časti potrebný a takmer nedosiahnuteľný. Budem rád ak kontaktujete operátora a spýtate sa ho kde je problém. Takmer všetci čo tu bývame máme záujem o optický internet. Ďakujem za pochopenie.

28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet.

Vybudovanie siete ako aj začatie realizácie je výhradne v kompetencii spoločnosti Slovak Telekom, a.s. ktorá plánovala investičnú akciu v danej oblasti. Na základe tejto skutočnosti je potrebné sa obrátiť s Vašou žiadosťou na predmetnú spoločnosť a dotazovať sa u spoločnosti v akom štádiu rozpracovanosti investičnej akcie sa nachádzajú a kedy je z ich pohľadu možné začať.

Gabriela Hanáková, referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ
30. január 2021

Peter Kuruc

Dobrý deň prajem , Pani Gabriela Hanáková , nesnažte sa ma zavádzať. Výstavbu optického internetu zabezpečuje Profi network Slovakia a. s. (pre Slovak Telekom) a pred pár dňami som volal zástupcovi tejto spoločnosti Ing. Martinovi Štiffelovi z Trenčína a ten mi povedal že MESTO Hlohovec a spoločnosť Slovak Telekom a. s. sa nevie dohodnúť na poplatku za vecné bremeno , to znamená že mesto blokuje výstavbu optického internetu v m.č. Peter a prakticky je to zastavené od roka 2018. Predtým ako ste písali túto odpoveď ste sa mohli podrobne informovať u vášho kolegu Pavla Zlámalu a mohli ste urobiť trochu investigatívy.Mohli by ste urobiť kompromis so spoločnosťou Slovak Telekom a.s. a dohodnúť sa na tom hore zmienenom poplatku? Pretože kvalitného a rýchleho internetu sa v tejto mestskej časti dožaduje viacero obyvateľov a rýchly a kvalitný internet je v tejto dobe nevyhnutný.
30. január 2021

Peter Kuruc

Ospravedlňujem sa za chybu. Výstavbu zabezpečuje Profi-Network s.r.o.

Ďakujem.
S pozdravom Peter
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Treba uviesť, že na rozpracovanosť investičnej akcie Mesto Hlohovec vplyv nemá. Čo týka výšky jednorazovej náhrady za uloženie optickej siete na pozemky vo vlastníctve Mesta Hlohovec, táto je určená Zásadami hospodárenia s majetkom mesta Hlohovec, ktoré schvaľuje mestské zastupiteľstvo, pričom podľa týchto zásad sme povinní postupovať. Táto výška jednorazovej náhrady zohľadňuje aj náklady Mesta Hlohovec, ktoré mu žiaľ často vznikajú po nedôsledne vykonaných spätných úpravách komunikácií či verejnej zelene zo strany operátorov po vykonaných rozkopávkach, ktoré sa s odstupom času objavujú po realizácii investičnej akcie operátora. O nesúhlase s výškou jednorazovej náhrady operátora Telekom (spoločnosť Telekom Slovakia, a. s.) máme vedomosť, pričom momentálne prebiehajú interné rokovania o revízii jednotlivých ustanovení Zásad hospodárenia s majetkom mesta Hlohovec. V dohľadnej dobe budú pozvaní aj zástupcovia spoločnosti Telekom Slovakia, a. s. na stretnutie, na ktorom sa im predloží návrh novej koncepcie výpočtu jednorazovej náhrady za uloženie optickej siete na pozemky vo vlastníctve Mesta Hlohovec, nakoľko je aj v záujme Mesta Hlohovec, aby boli optické siete v meste rozširované, avšak za podmienok prijateľných aj pre samotné mesto Hlohovec. Zásady hospodárenia s majetkom mesta Hlohovec podliehajú schváleniu v Mestskom zastupiteľstve mesta Hlohovec, pričom ich nové znenie pripravujeme na aprílové zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec.
Kto? MsZ Hlohovec
Kedy? apríl 2021

Gabriela Hanáková, referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ
20. február 2021

Branislav Pikus

Príjemný deň prajem, Ďakujem Vám Peter za vytvorenie podnetu a vznik informačného toku. Ďakujem rovnako i samospráve v.z. p. Hanákovej za odpoveď a vysvetlenie. Rád by som sa pripojil k tomuto podnetu i za ulicu Dukelská 46 a Svätopeterská 23. Hlavne v tejto dobe kedy je kvalitné spojenie nutnosťou a v časti Peter sú reálne dostupné iba niektoré bezdrôtové pripojenia so svojimi známymi obmedzeniami. Medené káblové rozvody sú už na limitoch a telecom nedokáže zabezpečiť nové služby na stávajúcich rozvodoch. Ďakujem S pozdravom Branislav Pikus
27. február 2021

Miro Kulich

Dobry den,

prosim viete upresnit termin, kedy je naplanovane stretnutie so zastupcami spolocnosti Telekom Slovakia?
A kedy bude zverejneny výsledok tohto stretnutia?
Zabavili by ste sa takto otázok na posun pri rieseni tohto problému.

Za porozumenie Vam vopred dakujem.
06. apríl 2021

Mareno

Dobrý deň.Som rád ,že sa tu rieši tento problém. Tiež sme podpísali súhlas s dielom a realizaciou.A nič sa nedeje.Myslím si ,že neni ochota ani chuť s mestom niečo riešiť. Majiteľ Sihotnetu pomazal v zastupitelstve tam kde mal!!! Tak to je v HC. Dotiahnuť optiku do Petra v jestvujucej rúre od Saneci. Kryžuje celý kraj Petra.Viď.Katastrálna mapa nahlad . Časť Peter je 100rokov pozadu. Ak má niekto chuť sa do toho obuť píšte,som za a dáme hlavy do kopy.Ďiki
06. apríl 2021

Miro Kulich

Dobry den,

odoprucam kontaktovat media, lebo kde nieje vola zo strany mesta, tak nebude ani cesta k cielu...
[email protected]
P.S. Jedine, co bolo na SK zmene, boli vykradnute banky. Vsetko ostatne ide po starom.
23. apríl 2021

Peter Kuruc

Chcel by som sa poďakovať mestu ako občan a medzitým som napísal na podporu telekomu v akom stave je stavebné konanie. Dnes mi prišiel mail. Mesto do dnešného dňa nezverejnilo novú podobu zásad s hospodárením majetku mesta Hlohovec (na stránke mesta , tu je dôkaz : https://www.hlohovec.sk/zasady-hospodarenia-s-majetkom-mesta.html ) a ani do telekomu nič nebolo doručené zo strany mesta. Prosím mesto o nápravu a úzku spoluprácu so spoločnosťou Slovak Telekom a.s. v prospech občanov mesta.

S pozdravom Peter.

Tu je celé znenie mailu: Dobry den pan Peter,

dakujeme Vam za Vas dotaz a zaujem z Vasej strany ako konkretneho obcana, o rozsireni optiky od nasej spolocnosti do Vasho mesta.

Nasa spolocnost k dnesnemu dnu 23.04.2021, neeviduje schvalene a oficialne zaslane zmeny vo VZN na nasu spolocnost, tykajuce sa telekomunikacneho sektora. K dnesnemu dnu nie je na strankach Mesta Hlohovec uverejneny ziaden oficialny dokument tykajuci sa tejto aktivity.

Po ich oficialnom obdrzani a nasledne v zmysle internych predpisov, projekty, ktore spominate, boli pred 3 rokmi zastavene a je potrebne ich interne prehodnotit a preschvalit. Nasledne je nutne zacat ich legislativne riesit od uplneho zaciatku, kedze vyjadrenia dotknutych organov stratili platnost, majektove pomery i trasy sa za ten cas zmenili.

Po opatovnom ziskani novych vyjadreni predlozime investicnu ziadost na prislusne oddelenia Mesta Hlohovec:

- ak ich suhlasne a vcasne vyjadrenia budu priaznive a financne relevantne a vydaju v priaznivych casovych horiznotoch Uzemne Rozhodnutia,

- az po ich vydani mozeme podla rozhodnutia spolocnosti pristupit k vystavbe optiky.

Nasledne aj obcania na prislusnych uliciach, ktore budu zaradene do predmetnych projektov budu na novo osloveni na podpis: Ziadosti o pripojenie pre opticke pokrytie.

Dakujem za pochopenie a zostavam s pozdravom.

Marcela Demkova
Slovak Telekom, a.s.
https://www.telekom.sk
31. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania