Československej armády-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení

Dobry den, zaujimalo by ma aky bol dovod na vyrub stromov na Novej stvrti, ktore neboli napadnute. Ak teda nejaky rozumny dovod bol, bude mesto aj vysadzat nove stromy kedze v dobe globalneho oteplovania kedy prispievaju k ochladzovaniu ulice by to bolo ziaduce? Dufam, ze sa tak na jar stane a nenahradia ich len nejake nizkokmenne stromceky. Dakujem za odpoved.

16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
dôvodom na havarijný výrub tejto dreviny - brezy previslej na ulici Čsl. Armády bol jej viditeľne zhoršený zdravotný stav a z toho vyplývajúce riziko pádu časti koruny alebo celej dreviny.
Na podnet občanov bola vykonaná obhliadka dreviny, pri ktorej bol zistený výskyt hniloby, výskyt plodnice drevokaznej huby, rozpad hornej časti kmeňa, a tiež dutina na báze kmeňa signalizujúca infekciu.
Mesto bude realizovať adekvátnu náhradnú výsadbu. Najvhodnejším termínom na výsadby drevín je jesenné obdobie, preto výsadba prebieha každoročne práve na jeseň.

Za pochopenie a trpezlivosť vopred ďakujem.
Kedy? 3. štvrťrok

Ing. Daniela Malovcová, OŽP MsÚ Hlohovec
17. február 2021

Martin

Dakujem za informacie, budem sledovat situaciu s novou vysadbou v tejto lokalite kde stromov ubuda a zatial sa neobjavili nove prirastky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania