Zámok-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
LuHC 04. apríla 2021

Dobrý deň,
tento zárodok čiernej skládky je možné nájsť momentálne v Zámockom parku v Hlohovci (svah pri VO Banák). Je síce v miestach, kde sa pohybuje minimum návštevníkov parku, no pre všímavé oko je krásne viditeľný už z cestičky vedúcej od polikliniky k mostíku.
Pred niekoľkými dňami presne nad týmto svahom zmizla jedna skládka, za čo ďakujem, ale je vidno, že ďalšie tu vyrastajú ako huby po daždi.
Prosím teda o odstránenie aj tejto skládky, pričom by stálo za úvahu, riešiť odhaľovanie znečisťovania podobných lokalít aj istými monitorovacími zariadeniami.

17. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za váš podnet. Skládka bola odstránená.

Mgr. Kopajová, OŽP
17. marec 2022

LuHC

Dobrý deň,
ďakujem Vám.

Bola by som ale vážne veľmi rada, aby sa skládky odstraňovali a riešili ihneď už na základe prosby občana a nie až na základe niekoľko mesačného si mailového dopisovania a potom podnetu na MŽP. Vážne to v našom meste nejde inak, prečo nestačí len tá prosba?

Znova a opakovane teda apelujem.
Bolo by vážne vhodné uvažovať o nainštalovaní monitorovacieho systému po areáli parku , aby sa predchádzalo v týchto miestach vystupňovanému vandalizmu, ktoré v poslednom období niekoľkých rokov sa na týchto miestach nekontrolovateľne rozmohlo ( nelegálne skládky a množstvo odpadkov po parku a v jazierku, krádeže drevín, vandalizmus , nedodržiavanie nočného kľudu, nedodržiavanie povinnosti organizátorov podujatí voči národnej kultúrnej pamiatke - jazdenie áut po trávnatých plochách, stavby mobilárov poškodzujúce koreňové systémy starých a vzácnych drevín atď. )

Nakoľko Zámocký park je národnou kultúrnou pamiatkou a tiež obecne chráneným územím, teda by sa malo dbať na jeho zvýšenú ochranu. Nie len preto, že je to dané legislatívou či VZN, je to predsa morálna povinnosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.