Zničené chodníky po zásahu plynární

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Martin Chalány 22. septembra 2014

V týchto týždňoch prebiehajú práce na plynovom vedení. Po ukončení jednotlivých častí zostáva chodník v dezolátnom stave. Na viacerých miestach je prepadnutý aj o niekoľko centimetrov (viď. priložená fotografia). Páni, ktorí uskutočňujú tieto výkopy, chodníky neuvedú do pôvodné stavu. Buď sú rozkopané časti prepadnuté, alebo na nich zostala vrstva blata. Bolo by vhodné aby mesto dôslednejšou kontrolou prinútilo realizátora stavby k náprave, alebo ju samo vykonalo.

24. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stavebné a montážne práce na chodníku na ul. Timravy sa vykonávajú v rámci realizácie stavby Obnova NTL plynovodov ul. Hviezdoslavova a okolie - II. etapa. Práce sú vykonávané na základe stavebného povolenia a rozhodnutia na zvláštne užívanie komunikácie č. j. 40879/2014 zo dňa 26. 8. 2014. Termín ukončenia stavebných a montážnych prác, ako aj uvedenia komunikácií do pôvodného stavu je stanovený do 15. 10. 2014. Investorom stavby je SPP - distribúcia, a. s. Bratislava, dodávateľom prác Ekoform, spol. s r. o. Levice. Na základe Vášho podnetu bola vykonaná tvaromiestna obhliadka stavby dňa 23. 9. 2014 za účasti zástupcov investora, dodávateľa prác a zamestnanca mesta Hlohovec. Investor bol upozornený na nedostatky, ktoré uvádzate.Uviedol, že práce nie sú ešte ukončené, niektoré časti chodníka sa ešte môžu otvárať a povrchová úprava tak ako je v súčasnosti vykonaná je len dočasná z dôvodu spriechodnenia chodníka. Investor prisľúbil nápravu i vo veci znečisťovania chodníka, na ktoré bol upozornený. Po ukončení montážnych a stavebných prác budú prepadnuté časti dosypané, zhutnené, na podkladovej vrstve budú vykonané merania hutnosti a položená dlažba do roviny povrchu. Chodníky budú vyčistené a v zelených pásoch budú vykonané sadové úpravy.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
24. september 2014

Martin Chalány

Vďaka za skorú odpoveď. Dúfam, že realizátor stavby vykoná všetko tak ako uvádzate.
12. november 2014

Martin Chalány

Keďže máme už skoro mesiac po ukončení oficiálneho termínu prác, rozhodol som sa pridať aktualizáciu. Z toho, čo som mal možnosť vidieť boli všetky prepadnuté časti skutočne dosypané. Bohužiaľ veľká časť až tak, že miesto jamy máme na chodníku schodíky a kopčeky. Ak bolo zámerom realizátora pripomenúť sa obyvateľom pri každom odhŕňaní snehu, vyšlo mu to 100%.
Z hľadiska čistoty chodníkov vykonal za realizátora medvediu prácu dážď.
30. apríl 2015

Martin Chalány

Po zime sa ukazuje ako slendriansky bola dlazba uvedena do "povodneho" stavu. Na niektorych miestach su na dlazbe kopce a co je horsie na inych sa dlazba zacala prepadavat.
08. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za včasne neaktualizovanie problému.
Chodník bol uvedený do pôvodného stavu.
Fotografia, ku ktorej som sa dostala až teraz z 11/2014.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania