Parkovanie kamiónov pri Faurécii

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Tomáš Antal 04. októbra 2014

Dobrý deň, nebolo by možné požiadať o spoluprácu firmu Faurécia, aby zabezpečila vhodnejšie parkovanie kamiónov na ulici Priemyslená? Keď už nič iné, nech sa "zelený pás" nahradí lomovým kameňom a nebude na ceste blato. V ideálnom prípade by sa ten pás mohol vyasfaltovať až po chodník, presunúť lampy a vytvoriť tak regulérne parkovanie pre TIR? Ďakujem!

PS: foto je ilustračné, zajtra môžem dodať aktuálne

07. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Antal, v minulosti parkovali kamióny pri kraji komunikácie v smere do m. č. Šulekovo, pričom poškodzovali pravými kolesami trávnatú plochu. MsP situáciu riešila v rámci svojich kompetencií a Mesto Hlohovec komunikovalo s Fauréciou s snahe dosiahnuť parkovanie vozidiel v areáli spoločnosti. Požiadavky mesta boli riešené iba čiastočne s odôvodnením, že do areálu spoločnosti môže ísť len obmedzený počet vozidiel a problémom boli vozidlá, ktoré prišli cez víkend a v nočných hodinách. Vami navrhované riešenie by problém parkovania kamiónov vyriešilo. Opätovne písomne Mesto Hlohovec prostredníctvom svojho štatutárneho zástupcu požiada spoločnosť Faurécia o riešenie problému parkovania kamiónov a navrhne úpravu dotknutej plochy tak ako navrhujete, pretože vzhľadom na to, že sa jedná o zásobovanie uvedenej spoločnosti , je nutné tento problém riešiť v súčinnosti s ňou.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
08. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, informujem priebežne o riešení problému:
Mesto listom zo dňa 16.10.2014 požiadalo spoločnosť Faurecia Slovakia s. r. o. Hlohovec o spoluprácu pri riešení parkovania nákladných automobilov v areáli spoločnosti, resp. o spoluprácu a participáciu pri riešení spevnenej plochy, ktorá je v dôsledku parkovania ťažkých nákladných automobilov zničená. S poľutovaním Vám oznamujem, že spoločnosť do dnešného dňa na požiadavku mesta nereagovala.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
08. december 2014

Tomáš Antal

Ďakujem aspoň za snahu z Vašej strany.
03. marec 2015

Tomáš Antal

Mestská polícia bežne pokutuje vodičov na sídliskách, kde nie je miesto a oni parkujú čo i len jedným kolesom na trávniku. Tuto zničili niekoľko desiatok m2 trávnika a Fauréciu to zjavne netrápi. Čo takto to začať na dennej báze pokutovať, alebo osadiť zákaz státia?
No a autá zamestnancov stojace na vnútornej strane zákruty, to je tiež kapitola sama o sebe...
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, napriek žiadosti mesta Hlohovec zaslanej spoločnosti Faurecia s. r. o. , v ktorej bol vyjadrený záujem mesta o riešenie tohto problému, nebola k dnešnému dňu doručená odpoveď. V súčasnosti sa riešením problému zaoberá zástupca primátora MVDr. Pestún, ktorý v spoločnosti rokoval a boli dohodnuté viaceré návrhy riešenia, najmä zabezpečenie dopravného značenia, ktoré by v tejto časti Priemyselnej ul. neumožňovalo státie motorových vozidiel.


Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
06. marec 2015

Tomáš Antal

Dakujem, videl som tam MSP rozdavat "papieriky" na okna, aj kamiony uz stoja len na ceste a nie na zelenom pase. Ale to by tam museli stat zrejme kazdy den, aby sa to dodrziavalo. Som zvedavy ako to dopadne!
21. marec 2016

Tomáš Antal

Kamiónov tu teraz parkuje výrazne menej (nejaký sa vždy na pár minút nájde), ale pre zmenu parkujú na opačnej strane na "blikačkách", otáčajú sa konci ulice a blato s kamienkami je rozťahané na sto metrov... Čiže riešenie sa nenašlo.
21. marec 2016

Tomáš Antal

Aktuálna fotografia.
22. marec 2016

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
poslal som požiadavku na mesto aby zistilo, či ide o majetok / pozemok mesta alebo spoločnosti Faurécia. Následne uzatvoríme status alebo posunieme na riešenie spoločnosti Faurécia.


Tomáš Polák
administrátor
29. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Reakcia na otázku administrátora:

Uvedený pozemok je vo vlastníctve mesta Hlohovec. K téme "úprava pozemku" sa vrátime.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, MsÚ Hlohovec
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktualizujem riešenie problému:
Mesto Hlohovec v spolupráci so spoločnosťou Plastic Omnium do konca mesiaca marec 2018 zrealizuje osadenie dopravného značenia, ktoré zabráni parkovaniu vozidiel na Priemyselnej ulici, čím sa zabráni nevhodnému parkovaniu kamiónov na tejto ceste.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
27. február 2018

Anton

Cesta do Hlohovca zo Šulekova

Dnes ráno cestou do práce.Cesta zo Šulekova do Hlohovca. Pri firme FAURECIA,pracovníci firmy zablokovali cestu a veselo na rušnej ceste nakladali tovar. Dosť veľká drzosť zablokovať celkom rušnú cestu.Bolo by už konečne možné zo strany mesta s tou firmou niečo robiť.Lebo je na dennom poriadku podobné incidenty. PS: Aj tie kamióny na pravej strane cesty sú úžasne a niekoľko sto metrov sme nútený ísť do protismeru. Pred mestom Hlohovec sú umiestnené značenia na zákaz státia kamiónom a pod. V Šulekove by sa tiež takéto tabule na zákaz ujali. Aj tak nečakám že s tým mesto niečo bude robiť ale treba túto tému častejšie otvárať a uvidíme.
08. marec 2018

Anton

Konečne prišlo k nejakému riešeniu. Ďakujeme . Čiže značky zákaz státia a zastavenia , zopár rozdaných papučiek. Konečne sme v tomto úseku prešli plynule bez toho aby sme sa obávali nejakej kolizie.
Ale zrejme firmy do ktorých tieto kamiony smerujú to vôbec netrápi. Nerozumiem im ak očakávajú nejaký material , prečo tie proste kamiony nepustia do svojích priestorov...?
08. marec 2018

Tomáš Antal

Anton: veľa kamiónov si tam chodí dať povinnú pauzu a vôbec nečakajú na nakládku. Ale hovoril som s MSP, budú tam teraz častejšie, aby si parkujúci zvykli :)
09. marec 2018

Tomáš Antal

Aj dnes ráno tam bola MSP a riešila parkujúcich. Pokiaľ sa tam ale ešte stavia a jazdí tam okrem klasického tranzitu aj zásobovanie stavby, kamióny tam priebežne budú ešte nejaký čas. Za mňa zatiaľ spokojnosť.
09. marec 2018

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
písal som Vám otázku, či ste s riešením zo strany mesta spokojný a či môžem daný podnet min. uzavrieť, alebo požadujete / navrhujete nejakú akciu zo strany mesta.
Viete mi povedať Váš názor ?

Ďakujem za spoluprácu

Tomáš Polák
administrátor OPS Hlohovec
09. marec 2018

Tomáš Antal

Zdravím, myslím že je to už OK na dané okolnosti.
09. marec 2018

Odkazprestarostu.sk

Tiež si myslím, že mesto učinilo nejaké kroky, zariadilo osadenie dopravných značiek, plus zabezpečilo pravidelnejšiu kontrolu zo strany polície, plus ak uvidíte parkovať stojace kamióny odporúčam volať priamo mestskú políciu.
Takže po dlhých rokoch uzatváram so statusom vyriešený.

Tomáš Polák
administrátor

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.