Zelený pás : 2 estapa?

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
matoHC Krajší Hlohovec 21. novembra 2014

Dobrý deň ,
dňa 29.10.2014 ste zverejnili na tejto stranke, na moju otázku na znehodnotený zelený pás pred mliekarnou fotku, ktorá má dokazovať , že znehodnotený zelený pás je už upravený. Ja vám posielam aktuálnu foto zeleného pásu. Považujete to za hotové ? Prečo správca zelene nedokončili úpravu zeleného pásu dokonca? Sa im už nechcelo? Alebo je tam moc utlačená hlina?
Preto by som sa chcel spýtať :
1. ktorý úradnik bol skontrolovať poslednú úpravu, a prečo nenamietal na to, že práca neije skončená?
2. Kto platil úpravu zeleného pásu , ktorý znehodnotila súkromná firma? Bola poslaná FA dotyčnej firme? Pod ktorym čislom sa eviduje FA ?
3. Kto bude platiť ETAPU 2 ? /dokončenie?
4.Do kedy bude úprava dokončená? Stihne sa to ešte tento rok?

vopred ďakujem za info

24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, spoločnosť VaTS s. r. o. zaslala spoločnosti Levické mliekarne a. s. faktúru č. 2014035 na sumu 124,33 €, ktorá predstavuje refundáciu nákladov na úpravu plochy. Práce boli čiastočne vykonané, v jednej časti sú dokončené, v druhej časti sú zrealizované čiastočne. Časť, ktorá bola vhodná na zatrávnenie sa dosiala trávou, je už poškodená zrejme nákladným motorovým vozidlom. Druhá časť, ktorá vyžaduje odvoz sutiny a navezenie novej zeminy, pretože v súčasnosti nie je vhodná na zatrávnenie, bude ukončená v jarných mesiacoch.


Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujem informácie:

Vzhľadom na to, že sa k 31. 12. 2014 skončili zmluvy na starostlivosť o zeleň
a údržbu komunikácií, ktoré mala uzavreté VaTS s externými dodávateľmi
a predchádzajúce vedenie spoločnosti včas nevysúťažilo nových zmluvných partnerov, pripravujeme momentálne novú súťaž na dodávku týchto služieb.
Z toho dôvodu mesto Hlohovec v súčasnej dobe nemá zmluvného partnera na technické služby a túto oblasť riadime v krízovom režime, čo sa krátkodobo prejaví v rozsahu a kvalite starostlivosti o zeleň a komunikácie. Napriek tomu sa usilujeme, aby tento stav pociťovali občania mesta čo najmenej. Na plný režim starostlivosti o zeleň a komunikácie a ich opravy budeme môcť nabehnúť až po ukončení súťaže a podpise zmluvy s novým partnerom. Rozumieme, že občania môžu byť v niektorých prípadoch oprávnene nespokojní so súčasným stavom, robíme však všetko pre to, aby sme v najkratšom možnom čase s ohľadom na zákonné limity dostali fungovanie technických služieb do normálnej prevádzky.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
20. august 2015

matoHC Krajší Hlohovec

stav zo dňa 19.8.2015 .

Ani po 9 mesiacoch nebola zjednaná náprava aj keď bolo pani Lukáčovou deklarovaná náprava v jarných mesiacoch. Len zabudli povedať v ktorom roku :-(

Poprosím označiť za NERIEŠENÉ
20. august 2015

Odkazprestarostu.sk

Naposledy vidím vyjadrenie hovorkyne mesta z apríla tohto roku a neriešenie suvisi s vyberom dodavatela na poskytovanie služieb VaTS

Tomáš Polák
administrátor
08. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
počas jarných mesiacov sa plánuje na narušených plochách verejnej zelene obnova poškodených plôch a náhrada trávnikov. Konkrétne na týchto verejných priestranstvách dochádza často k poškodzovaniu plôch zelene prejazdom a parkovaním motorových vozidiel ako aj inými zásahmi, ktoré majú nepriaznivý vplyv na stav zelene. Pre zabezpečenie ochrany verejnej zelene je zakázané vchádzať na plochy verejnej zelene motorovými vozidlami alebo parkovať na nich, alebo akýmkoľvek iným spôsobom poškodzovať vegetačné prvky a plochy zelene. Akékoľvek zistené konanie, ktoré je v rozpore s platným VZN mesta Hlohovec č. 183/2017 a pri ktorom dochádza k poškodzovaniu plôch verejnej zelene je posudzované individuálne a zároveň sú vykonávané opatrenia na nápravu. Žiaľ, niektoré lokality sú natoľko atakované, že ich obnova je veľmi problematická a dochádza k ich opätovnému narušeniu skôr, ako príde k úplnej regenerácii plôch zelene.


Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
02. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, plocha bola opätovne obhliadnutá. Pretrváva problém s poškodením plochy zelene, ktorý je spôsobený prejazdom motorových vozidiel a nánosom zhutnenej kamennej sute. Zvážime spôsob obnovy a naplánujeme práce vo vhodnom agrotechnickom termíne. Podnet je v riešení.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Hlohovec

Ing. Daniela Malovcová, OŽP MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania