Železničná-cyklostojan-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Marta Kurucová 08. apríla 2022

Roky, upozorňujem na chýbajúce cyklostojisko pre zamestnaných hlohovčanov, ktorí využívajú denne bicykel, aby potom mohli využiť ekologickejšie cestovanie vlakom. Vytvárajú sa tu podmienky na parkovanie vozidiel, ale na bicykle sa zabudlo.
Mesto organizuje, deň mobility, a okrem promenády cyklistov po meste, sa roky nič nezmenilo. Na železničnej stanici, si musíme uzamykať bicykel, o zábradlie z čias minulosti, aby sme si ho vôbec našli, prípadne našli zdevastovaný. Na obrázku je malý cyklostojan ktorý patrí železnici a je primontovaný dvoma malými skrutkami, ktoré sa dajú ľahko vytiahnuť. Hlohovec sa uchádzal o titul EHMK 2026, ale akáže je to tu kultúra žitia v našom meste?

21. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto Hlohovec momentálne zabezpečuje cykloprístrešok pre 20 bicyklov, ktorý bude umiestnený na pozemku mesta pri železničnej stanici, konkrétne pri potravinách COOP Jednota. Predpoklad realizácie je do konca mája 2022. Zároveň bude mesto Hlohovec rokovať so ŽSR o umiestnení cyklostojanov vo vlastníctve mesta v mieste, z ktorého je Vaša fotografia, nakoľko vlastníkom týchto pozemkov je SR a správcom sú ŽSR.
Kto? Odbor výstavby a odbor majetku mesta

referent pre verejnoprospešné práce MsÚ Hc
28. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Od dnes sú dva stojany na bicykle pridané.
Kto? Odbor majetku mesta.
Kedy? apríl 2022

referent pre verejnoprospešné práce MsÚ Hc

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.