Problém s prejazdom automobilov cez Pánsku záhradu

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Uzavretý
meno
LuHC 14. januára 2015

Dobrý deň prajem,
dovolila by som si Vás požiadať o riešenie situácie v Pánskej záhrade, čo sa týka prejazdu automobilov. V poslednej dobe som sa stretla viackrát s tým, že sa nerešpektuje zákazová značka pri vstupe do Pánskej záhrady, hlavne v smere od hrádze. Pohybujem, že sa v týchto prípadoch jednalo o zásobovanie a pod. Chcela by som sa informovať, či by sa na hornom aj dolnom vstupe nedali osadiť uzamykateľné zábrany s tým, že by sa na Mestskom úrade dával prístup len oprávneným osobám. Viem, že to možno nie je ideálne riešenie pre ľudí, čo tam bývajú, ale vzhľadom na to, že je veľa jedincov, čo nerešpektujú žiadne pravidlá a značky asi to bude nutné nejako razantnejšie riešiť. Ďakujem.

22. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problematiku vjazdu motorových vozidiel do Zámockej záhrady upravuje zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhláška č. 9/2009, ktorou sa vykonáva uvedený zákon, a tiež VZN mesta Hlohovec č. 6/2005. Podľa tohto VZN je na územie parku zakázaný vjazd a parkovanie osobných motorových vozidiel, nákladných motorových vozidiel, autobusov, traktorov a motocyklov. Preverili sme potrebu vjazdu vozidiel z hľadiska činností, ktoré sú v tejto lokalite zabezpečované /prenajaté priestory budovy amfiteátra a ich využívanie na pohostinské služby, kúpalisko, zámok, Reedukačné centrum, byty vo vlastníctve občanov, prenajaté priestory na podnikanie/. Okrem toho je potrebné v uvedenej lokalite zabezpečiť vstup vozidiel spoločnosti zabezpečujúcej údržbu zelene a komunikácií a likvidáciu odpadu. Z hľadiska dopravnej obslužnosti je nevyhnutné vjazd do Zámockej záhrady zachovať na úrovni jestvujúceho dopravného značenia. Dodržiavanie dopravného značenia umožňuje vjazd oprávneným subjektom, jeho nedodržiavanie musí sankcionovať polícia. Z uvedených dôvodov sme na túto skutočnosť upozornili i MsP.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
22. január 2015

LuHC

Dakujem za odpoved, preverenie a upozornenie MsP. Treba len dufat, ze nezodpovednych obcanov ( mladez) , ktori nerespektuju zakazy bude coraz menej. Prajem Vam pekny den.
24. marec 2015

Odkazprestarostu.sk

Pekný deň prajem,
podnet nie je vobec rieseny. Dnes som stravila asi pol hodinu v Panskej zahrade a obiehali ma 4 ( slovom styri ) auta. A dokonca si tam dvaja spratkovia auto zaparkovali priamo na trave. Vo vsetkych autach byva mladez vo veku okolo 20 rokov. Pansku zahradu navstevujem cez vikendy a vacsinou sa stava, ze behom kratkeho casu, ktory tam stravim, stretnem vzdy par aut. Musim ale podotknut, ze som raz videla aj policajnu hladku, no myslim, ze by bolo vhodnejsie, aby hladky kontrolovali tuto oblast v piatky a vikendy podvecer ( tak od 17:00), kedy tam chodi mladez..Dalej si osobne myslim, ze by sa mala tato situacia riesit napriklad aj umiestnenim kamier na vstupy do zahrady. Tento problem nie je neriesitelny, ale treba len chciet situaciu riesit. Mam pocit, ze sa s tym vobec nic nerobi. V Hlohovci je velmi malo zelene a miest na relax a aj na tom malom kusku sa citim skor ako na dialnici. Ak by sa dalo prosim posunte moju reakciu na stav riesenia aj na mesto. Vopred dakujem.

S uctou Magyariova
08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Reakcia od náčelníka MsP T. Kučeru:

Zámockej záhrade venuje MsP Hlohovec zvýšenú pozornosť, sleduje aj porušovania zákazu vjazdu vodičmi motorových vozidiel. Nakoľko MsP plní veľa iných úloh a nariadení, ako aj preveruje každé oznámenie občana, tiež s ohľadom na počet policajtov, nie vždy môže byť na predmetnom mieste a riešiť danú situáciu. Preto by som požiadal občanov, pokiaľ také protiprávne konania vidia, nech toto oznámia na linku 159 prípadne 158, môžu nahlásiť aj evidenčné číslo vozidla. Počas piatkov a sobôt po 17.00 h. budeme hliadkam plánovať hliadkovú službu v Zámockej záhrade. Zavedenie kamerového systému závisí od finančných možností mesta Hlohovec a poskytnutia štátnej dotácie. Čo sa týka nových kamier, v súčasnej dobe je potrebné najprv zlepšiť stav jestvujúcich kamier, až potom rozširovať systém o nové.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania