"Pešia zóna" v Hlohovci

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Juraj 01. marca 2015

Prečo na pešej zóne pravidelne parkujú a prechádzajú autá? Väčšina z nich určite nie sú zásobovanie. Prečo mestská polícia, ktorá sídli sto metrov od pešej zóny nič nerieši?

04. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pešia zóna v Hlohovci je označená príslušným dopravným značením a MsP jej venuje zvýšenú pozornosť. Do 10.00 h majú umožnený vstup zásobovacie vozidlá, v tomto období tu príslušníci MsP vykonávajú náhodné kontroly. Po 10.00 h sú kontroly pravidelné, v r. 2014 bolo riešených 77 vodičov v blokovom konaní. Ak stála služba MsP zistí na kamerovom systéme parkujúce vozidlo na pešej zóne, vyšle na kontrolu hliadku. Keďže v priebehu dňa plnia hliadky viacero úloh na území mesta, resp. zasahujú operatívne podľa potreby, sú prípady, keď je možné riešiť porušenie predpisov na pešej zóne až po doriešení iných povinností hliadok.
MsP bude i naďalej venovať dodržiavaniu predpisov na pešej zóne zvýšenú pozornosť.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
13. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská polícia neustále upriamuje svoju pozornosť na pešiu zónu a situáciu intenzívne monitoruje. V uplynulých mesiacoch poklesol počet spáchaných priestupkov v uvedenej zóne. Od konca febrára do teraz bolo 19 vodičov riešených
v blokovom konaní.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
16. júl 2015

Juraj

Tento problém považujem za neriešený. Dôvod je ten, že riešenie tohoto problému je jednoduché. Stačí opraviť alebo vymeniť stĺpik.
11. marec 2016

Juraj

Tento podnet stále považujem za neriešený keďže jeho vyriešenie spočíva v znovuobnovení výsuvných stĺpikov.
11. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská polícia sa problému nedovoleného parkovania áut na pešej zóne na ulici M. R. Štefánika venuje. Primátor mesta už v marci požiadal náčelníka Mestskej polície, aby MsP dôslednejšie dbala na dodržiavanie povoleného dopravného režimu v tejto zóne. Majiteľom vozidiel za neoprávnený vstup na pešiu zónu bývajú uložené pokuty. MsP stále venuje pešej zóne zvýšenú pozornosť.

Je fakt, že jednou z príčin zvýšeného počtu áut je nefunkčný výsuvný stĺpik zabraňujúci vjazdu motorových vozidiel na pešiu zónu. Mesto však v tejto chvíli neuvažuje o trvalom / pevnom stĺpiku, pretože by obmedzil aj obyvateľov, ktorí bývajú na danej ulici. V rozpočte mesta na tento rok bola schválená položka 7000 € na nový stĺpik, no v roku 2015 sa táto investícia neplánuje realizovať. Vzhľadom na úvahy o prehodnotení režimu pešej zóny, vedenie mesta navrhne alternatívne riešenie, ktoré uspokojí všetky zainteresované strany.



Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy

Odpoveď som skopíroval s duplicitného podnetu zo dňa 21.júl 2015

Tomáš Polák
administrátor OPS Hlohovec
05. júl 2017

Richard Bojnican

Dobry den,

problem stale nie je vyrieseny a v podvecernych az vecernych hodinach nie je vobec nezvycajne ak pesou zonou preleti vozidlo s mladymi ludmi kludne aj 50tkou. Kedze je to pesia zona, na ktorej sa mozu nachadzat aj male deti, a napriek tomu, ze mame kamerovy system, mestska policia sidli kusok odtial stale sa nic nedeje.

Ak je vjazd povoleny pre zasobovanie, nebolo by najjednoduchsie na jednej strane jednoducho prejazdu zabranit? Tym padom to nikto nebude pouzivat ako skratku a vozidla zasobovania sa vratia naspat. Zaroven to da policajtom mestskej policie cas na to, aby stihli vyjst zo svojej kancelarie a vozidla ktore porusili pravidla cestnej premavky pri navrate rovno pokutovat.

Zaroven by ma vzhladom na odpoved vyssie zaujimalo, ako bol prehodnoteny rezim pesej zony, kedze je 2017 ale nepostrehol som ziadne zmeny okrem "planu" na opravu v TOMTO roku (inak povedane, oprava nebola realizovana ani v 2016, aj ked polozka bola schvalena uz v 2015tom).
07. september 2023

Tomáš

Podnet by bolo vhodné znova otvoriť a označiť ako vyriešený kedže stĺpik je vymenený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania