Parkovanie pred N-centrom

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Katarina Hlbocanova 31. júla 2015

Chcela by som poziadat kompetentnych, aby pred N-centrom (prip. aj pred Allianzom) "uvolnili" parkovacie miesta pre beznych obcanov. Teraz sa tam doobeda nesmie parkovat/stat (iba zasobovacie vozidla). V N-centre je niekolko ambulancii a ked potrebujete doviezt niekoho, komu sa tazsie chodi alebo cloveka, kt. kvoli chorobe nevladze prejst dlhsiu trasu, nemozete zastavit rovno pred ambulanciou (prip. tam postat 30-40 minut), co je podla mna absurdne. Pred kazdym zdravotnickym zariadenim predsa musia byt miesta na parkovanie. Dakujem.

04. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Ďakujeme za váš podnet. Bude témou rokovania na zasadnutí komisie územného plánovania, regionálneho rozvoja, dopravy a životného prostredia MsZ mesta Hlohovec v mesiaci september.
V prípade odporúčania komisie bude spracovaný návrh na zmenu v jestvujúcom trvalom dopravnom značení na ceste II/507 a tento bude zaslaný na vyjadrenie Okresnému úradu – odb. cestnej dopravy a pozemných komunikácií Trnava, ktorý na základe súhlasu Okresného riaditeľstva policajného zboru - Okresného dopravného inšpektorátu Trnava môže vydať určenie na použitie trvalého dopravného značenia. Správcom komunikácie totiž nie je Mesto Hlohovec, ale Trnavský samosprávny kraj.
Faktom tiež je, že budova N-centra nie je majetkom mesta a nemáme kompetenciu zasahovať do ich záležitostí. Podľa nášho názoru bolo chybou už to, že budova bola skolaudovaná bez prislúchajúceho počtu parkovacích miest. Toto však už v tejto chvíli nie je riešiteľná záležitosť. Týka sa to samozrejme aj mnohých iných budov na území mesta, kde sídlia lekári a v okolí ktorých je problém s parkovaním.


Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktualizujem riešenie problému:
Mesto Hlohovec v najbližších mesiacoch vypracuje návrh na zmenu v jestvujúcom dopravnom značení a po odsúhlasení príslušnými orgánmi zabezpečí jeho osadenie.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
30. jún 2023

Juraj

Slovenského národného povstania-Dopravné značenie-iné

Dobrý deň, mám otázku na budovu N-Centrum. V tejto budove sa nachádza niekoľko poskytovateľov zdravotnej starostlivosti pre pacientov, ktorí majú/môžu byť dočasne či trvalo obmedzení na pohybe (neurológia, urológia...). Zaujíma ma, kde mesto odporúča s takýmto pacientom parkovať čo najbližšie pri budove, ak väčšina lekárov je k dispozícii v doobedných hodinách a na danom úseku platí v doobedných hodinách (6:00-11:00) dopravné obmedzenie "zákaz zastavenia".
30. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Mestskej polície Hlohovec kontrolu vykonávajú na základe platnosti citovanej dopravnej značky s dodatkovou tabuľou, ktorá je zo strany vodičov ignorovaná a tým dochádza k porušeniu ustanovenia § 3 ods. 2 písm. b) zákona 8/2009 o cestnej premávke v znení neskorších predpisov.
Vysvetlenie opodstatnenosti dopravného značenia : zásobovanie je dôležitým faktorom obmedzenia parkovania, pričom pri parkovaní iných než vozidiel, ktoré vykonávajú zásobovanie dochádza ku kolíznym situáciám s týmito vozidlami.
Práve toto dopravné značenie oprávňuje na zastavenie k vystúpenie imobilnej osoby (v prípade, že toto dopravné značenie by absentovalo) parkovacie miesta by boli obsadené od skorých ranných hodín (napr. osobami cestujúcimi autom a následne s prestupom na verejnú dopravu).
Parkovacie priestory je možné využívať na Nám. sv. Michala, lebo v priľahlých uliciach.

Mgr. Vladimír Kollár, náčelník MsP Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania