Chybajuce tabulky

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Lenka 24. septembra 2015

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať, koľko tabuliek zakazujúcich voľný pohyb psa je v Hlohovci osadených a na akých miestach? Prípadne Vás chcem poprosiť o prehodnotenie, či je tento počet dostatočný, pretože veľa psíčkarov má psov pustených na voľno a neuvedomujú si, že sa jedná o priestupok.
Ako postupovať v prípade, že vidím psíčkara, ktorý porušuje nariadenie mesta, koho kontaktovať?
Máte nejakú štatistiku, koľko psíčkarov bolo pokutovaných z dôvodu porušovania zákona a nariadenia mesta?

Vopred ďakujem za odpoveď

LP

24. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za váš podnet, či skôr otázky.
Stanovisko k téme Vám poskytneme po konzultáciách na jednotlivých oddeleniach MsÚ.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
08. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tu sú odpovede na vaše otázky:

Tabuľky sa osádzali v roku 2012. Kompetenciu v tejto veci malo odd. životného prostredia v spolupráci s MsP. Osadilo sa 48 tabuliek na stĺpy verejného osvetlenia.

Čo sa týka počtu tabuliek, v zákone č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení neskorších predpisov, v § 5 Vydávanie všeobecne záväzných nariadení obcami sa uvádza v ods.(1), že obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta, kde je a) voľný pohyb psa zakázaný, b) vstup so psom zakázaný a v ods.(2) sa uvádza, že miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.
VZN č. 120/2011 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Hlohovec nepovoľuje voľný pohyb psov na verejných priestranstvách.
Označiť tabuľkami celé mesto by asi nebolo možné, jednoduchšie by bolo skôr označovať miesta, kde je voľný pohyb psov dovolený, no musíme sa držať zákona.

Problém je aj so samotným umiestňovaním tabuliek, pretože občan sa môže vyhovoriť, že na "jeho" strane ulice tabulka nie je. MsP napokon vypracovala plán osadenia tabuliek. Zohľadňovali najmä pokrytie miest, kde je najväčší pohyb občanov.

V prípade, že spozorujete držiteľa psa, ktorý akýmkoľvek spôsobom porušuje ustanovenie zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov ako aj všeobecne záväzného nariadenia č. 120/2011 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Hlohovec môžete kontaktovať službu konajúceho príslušníka Mestskej polície Hlohovec na linke 159.

Za porušenie citovaného zákona a všeobecne záväzného nariadenia bolo v roku 2014 riešených 41 držiteľov psov a za obdobie I. polroka roku 2015 riešených 17 držiteľov psov.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania